Teknoloji

Apple karma gerçeklik başlığının güç kaynağı için yeni detaylar ortaya çıktı

apple karma gerçeklik apple reality pro

Apple karma gerçeklik başlığının harici bir güç kaynağıyla kullanıcıların karşısına çıkacağı iddiası 2023’ün başında gündeme gelmişti. Bu iddiayı paylaşan Bloomberg’den Mark Gurman, şirketin pili başlığın dışına taşıma isteğinin temelinde aşırı ısınma kaygısının olduğunu belirtmiş; aynı zamanda hafiflik ve konforun da dikkate alınan noktalar arasında olduğunu dile getirmişti. Gurman, “Power On” isimli bülteninin en yeni sayısında başlıkla ilgili yeni bilgiler paylaştı.

Gurman, “Reality Pro” veya “Reality One” ismiyle resmiyet kazanması beklenen karma gerçeklik başlığında iki girişin bulunmasının öngörüldüğünü belirtti. Bu girişlerden biri veri transferinde kullanılacak USB-C girişi, diğeri ise “yeni tescilli bir şarj konnektörü” olacak.

Gurman’ın ifadeleri, yeni konnektörün Apple’ın kısa süre önce yeniden kullanmaya başladığı MagSafe güç portuna benzeyeceğini düşündürüyor. Güç kablosunun karma gerçeklik başlığına manyetik olarak bağlanan yuvarlak bir ucunun olacağı söyleniyor. Kabloyu bağladıktan sonra döndürerek yerine kilitlenmesi sağlanacak.

Karma gerçeklik başlığının güç kaynağının bir iPhone büyüklüğünde olacağı ve Apple’ın MagSafe Battery Pack aksesuarına benzeyeceği söyleniyor. Bu güç kaynağının başlığı 2 saat boyunca çalıştırabileceği belirtilirken, bataryanın şarjı için MacBook Pro’nun güç adaptörüne bağlanmış bir USB-C kablosunun kullanılacağı ifade edildi. Gurman, Apple’ın müşterilerine birden fazla güç kaynağı satın almasına izin vermesinin beklendiğini de dile getirdi.

Apple karma gerçeklik başlığını haziran ayında tanıtacak

Apple karma gerçeklik başlığını çok büyük ihtimalle haziran ayında WWDC’de gözler önüne çıkaracak. Bu başlığın 3 bin dolar karşılığında satılması bekleniyor. Bu beklenti Gurman tarafından da yeniden dile getirildi.

İLGİLİ HABERLER