Teknoloji

Apple karma gerçeklik başlığı için dikkat çekici iddia

apple tv karma gerçeklik
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple karma gerçeklik başlığı hakkındaki haberler çok uzun süredir etrafta dolaşıyor. Başlıkla ilgili en dikkat çekici paylaşımlar da genellikle ünlü analist Ming-Chi Kuo’dan geliyor. Kuo’nun son raporuna göre, karma gerçeklik başlığında iki işlemci bulunacak.

Bu iki işlemciden birinin Apple M1 ile aynı kapasitede olması bekleniyor. İkinci işlemcinin ise sensörlerle ilgili görevlere yardımcı olacağı belirtiliyor. Çift işlemci sayesinde başlığın iPhone veya Mac’e bağlanmasına gerek olmayacağı ifade ediliyor.

Karma gerçeklik başlığı, adından da anlaşılabileceği üzere, hem artırılmış hem de sanal gerçeklik deneyimini sunacak. Kuo, bunun Sony’nin üretimi olan iki 4K Micro OLED panelle sağlanacağını belirtti. Gerekli işlemci gücünü ise M1 ile aynı seviyedeki çip sağlayacak. Sensörlere özel ikinci işlemcinin ise başlığın iPhone’lara kıyasla daha fazla işlemci gücüne ihtiyaç duyması nedeniyle yerleştirileceği belirtildi.

Apple karma gerçeklik başlığıyla ilgili bu son öngörü, eylül ayında çıkan bir haberden daha farklı bir durumu işaret ediyor. Söz konusu haberde başlığın bir iPhone, iPad veya Mac’e bağlanmasının gerekeceği belirtilmişti. Haberde başlığın 3000 dolar karşılığında satılacağı da iddia edilmişti.

İLGİLİ HABERLER