Eğlence

Apple’ın beklenen karma gerçeklik başlığı için çeşitli Hollywood yönetmenleri içerikler hazırlıyor

apple karma gerçeklik

Apple’ın yakında çıkacağı tahmin edilen artırılmış gerçeklik (AR) / sanal gerçeklik (VR) başlığı için video içeriği oluşturmak üzere Hollywood yönetmenleriyle birlikte çalıştığı iddia ediliyor. Konuyla ilgili kaynaklar New York Times‘a, Jon Favreau’nun da bu yönetmenlerin arasında yer aldığını söyledi. Söylentilere göre, kendisinin yapımcılığını üstlendiği, dinozorlarla dolu Apple TV Plus yapımı Prehistoric Planet‘e dayalı bir karma gerçeklik deneyimi sunmakla görevlendirildi.

Ne var ki, yakın zamanda kendimizi Jurassic Park benzeri bir manzaraya kaptırabilecek gibi görünmüyoruz. Bloomberg’in daha önceki bir haberiyle aynı doğrultuda New York Times, pil ömrü ve performansla ilgili sorunlar nedeniyle Apple’ın başlığının 2023’e kadar piyasaya çıkmayabileceğini söylüyor. Bununla birlikte, yayın organı bazı çalışanların, başlığın “insanların birbirleriyle etkileşim kurma” yolundaki etkileri nedeniyle şirketten ayrıldığını bildiriyor.

Apple, odağını yazılıma kaydırabileceğinden, karma gerçeklik cihazı 6 Haziran Pazartesi akşamı başlayacak Apple’ın yıllık Dünya Geliştiriciler Konferansı’nda (WWDC) görünmeyebilir. Kaynaklar New York Times’a Apple’ın, geliştiricilerin uygulamalarına kamera ve ses işlevleri eklemeleri için bir araç seti sunmaya hazırlandığını ve bu sayede başlığın gelmesinden önce eller serbest kontrolünün hazır hâle getirileceğini söyledi.

Apple, başlığın varlığını henüz doğrulamadı, ancak cihaz, hem çevreleyen sanal gerçeklik deneyimleri hem de gerçek dünyanın bir parçası gibi görünmek için yapılmış sanal eklemeler sunma yeteneğine sahip olacak. Çeşitli sızıntılar ve söylentiler, bağımsız biçimde çalışabilmesinden “Mac düzeyinde” işlem gücüne kadar farklı açılardan fikir sahibi olmamızı sağladı.

WWDC 2022‘de gösterilmeyebilecek olsa da, Apple’ın cihazı resmi bir duyuru için hazırladığına dair göstergeler var. Apple’ın, başlığı çalıştıracak işletim sistemi olduğuna inanılan RealityOS adı için yaptığı bir ticari marka başvurusunda bulunduğu biliniyor. Ayrıca şirket geçen ay, Apple’ın yönetim kurulu üyelerine, karma gerçeklik başlığını deneme imkanı sunulduğu da söyleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER