Teknoloji

Apple karma gerçeklik başlığını haziran ayında WWDC’de tanıtacak

apple karma gerçeklik apple reality pro
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple karma gerçeklik başlığının tanıtımına giderek yaklaşmış gibi görünüyor. Bloomberg’in haberine göre, şirket başlığı haziran ayında gerçekleştireceği WWDC etkinliğinde gözler önüne çıkaracak.

Daha önce çıkan haberlerde Reality Pro adını taşıyabileceği söylenen başlığın nisan ayında tanıtılabileceği belirtilmişti. Ancak Apple’ın donanım ve yazılımdaki problemleri çözmek için ekstra zamana ihtiyaç duyduğu ve bu nedenle duyuruyu ertelediği söyleniyor. Şirketten resmi bir açıklama gelmese de, başlığın 2023 bitmeden kullanıcılarla buluşması bekleniyor.

Karma gerçeklik başlığının fiyatının 3 bin doları bulabileceği konuşuluyor. Ancak bu fiyat karşılığında kullanıcılara Meta Quest Pro gibi ürünlerde bulunmayan özelliklerin sunulacağı belirtiliyor. Dedikodulara göre, başlıkta iki adet 4K çözünürlüklü ekran ve çok sayıda kamera bulunacak. Böylelikle gelişmiş takip ve kumanda cihazı olmadan komut iletimi gibi imkanlar sunmak da mümkün olacak.

Bataryanın başlığa bir kablo yoluyla bağlanacağı, işlemci görevini ise Apple M2’nin üstleneceği söyleniyor. Apple M2’nin varlığı sayesinde şirketin karma gerçeklik başlığının işlemci gücüyle rakiplerinin üstüne çıkması bekleniyor.

Apple karma gerçeklik başlığında xrOS platformunu kullanacak

Apple’ın karma gerçeklik başlığının xrOS olarak adlandırılan bir işletim sistemiyle çalışması öngörülüyor. Bu işletim sisteminin iOS benzeri bir arayüze sahip olacağı, kıstırma hareketleri ve sesli komutlarla kontrol edilebileceği söyleniyor. Mevcut deneyimlerin geliştirilmiş versiyonlarının başlıkta kullanıcıları beklediği ve sağlık konusuna da özel bir önem verileceği konuşulanlar arasında yer alıyor.

Apple karma gerçeklik başlığının ilk versiyonuyla geliştiricilere ve meraklı kullanıcılara ulaşmayı hedefliyor. Bu başlık sayesinde geliştiricilerin teknolojiyi kavraması ve benimsemesi amaçlanıyor. Dedikodulara göre, şirket bir taraftan da başlığının daha uygun fiyatlı bir versiyonu üstünde çalışıyor. 1500 dolar civarında bir fiyatla satılacağı söylenen bu başlığın 2024’ten önce gün yüzüne çıkması beklenmiyor. Ancak şirketin karma gerçeklik teknolojisini uzun vadede daha erişilebilir hâle getirmeyi hedeflediği de anlaşılıyor.

İLGİLİ HABERLER