Teknoloji

Apple Kanada ve Avrupa’nın büyük kısmında uygulama fiyatlarını artırıyor

itunes-app-store-240613

Apple, yerel yasalardaki ve kur oranlarındaki değişime paralel olarak Kanada ve Avrupa’nın büyük kısmında uygulama fiyatlarına zam yapıyor. Şirketin yeni fiyat tarifesi bugün (9 Ocak 2015) itibarıyla aktif hâle gelecek. Apple tarafından yazılımcılara gönderilen e-postada, yeni fiyatlandırma politikasının Kanada, Norveç, Rusya ve tüm AB üyesi ülkelerinde uygulanacağı; İzlanda içinse geçerli olmayacağı belirtildi. Şirket yeni fiyatların doğrudan uygulama mağazasına yansıması içinse 36 saatlik bir zaman dilimi verdi.

Avrupa Birliği’nin katma değer oranında gerçekleştirdiği değişikliklerin ardından Apple’ın birlik üyesi ülkelerde uygulama fiyatlarına zam yapması bekleniyordu. Söz konusu yasayla uygulamalar, e-kitaplar ve şarkılardan alınan katma değer vergisi oranı yüzde 6.5’e çıkmıştı. Kanada ve Rusya’daki fiyat artışlarındaysa bu ülkelerin para birimlerinin Amerikan Dolarına karşı değer kaybetmesi önemli bir rol oynuyor.

Apple söz konusu fiyat düzenlemelerini daha önce de gerçekleştirmişti. Geçtiğimiz mart ayında Türkiye, Avusturalya, Endonezya, Hindistan ve Güney Afrika’da fiyatları artıran şirket, İsrail ve Yeni Zelanda’da ise indirime gitmişti.

İLGİLİ HABERLER