Teknoloji

Apple kalp hızı ölçümlerinin seyrek yapılmasının hata olmadığını söyledi

apple-watch-kalp-hizi-010615

Apple Watch ilk çıktığında, tanıtımlarında belirtildiği gibi kalp atış hızınızı her on dakikada ölçüyordu. Ancak geçtiğimiz günlerde gelen güncellemeyle birlikte kalp hızı okumaları daha seyrek şekilde gerçekleşmeye başladı. Apple bu konuyla ilgili olarak gelen şikayetlere cevap verdi, eksik okumaların saatin yazılımından değil, tasarımdan kaynaklandığını dile getirdi.

Apple’ın web sitesinde yer alan güncellenmiş kalp hızı bilgi sayfasında cihazın her 10 dakikada bir kalp atış hızını ölçtüğü, ancak kişi hareket hâlindeyken veya kolu oynuyorken yapılmış olan ölçümleri kaydetmediği belirtiliyor. Halbuki daha önce bu şekilde, belirli hareketlerin pasif kalp hızı okumalarını engellediği belirtilmiyordu. Bununla birlikte Workout uygulaması içindeki ayrı bir özellik sayesinde kalp hızı koşu veya diğer fiziksel aktiviteler sırasında kaydedilebiliyor.

Apple’ın saatin işleyişinde neden değişikliğe gittiği bilinmiyor. Saatin sahipleri kalp hızı ölçüm aralıklarındaki değişimi Watch OS 1.0.1 güncellemesini yükledikten sonra fark etmeye başladı, ancak sürüm notlarına bakıldığında pasif kalp hızı okumalarıyla ilgili herhangi bir değişiklikten de bahsedilmiyordu.

Her ne olursa olsun, Apple fiziksel aktiviteler nedeniyle meydana gelebilecek, yanlış olma ihtimali yüksek okumaların önüne geçmek istiyor. Eğer pasif kalp hızı ölçümleri sadece otururken veya sabit dururken yapılırsa, sonuçlar da daha tutarlı olacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER