Teknoloji

Apple’ın kafa üstü kulaklığının çıkışı yaklaşıyor

apple tv gelistirici

Apple, bir süredir beklenen kafa üstü kulaklığının duyurusunu yakında gerçekleştirebilir. Target’ın ürün veri tabanından alınan ekran görüntüsünde, Apple AirPods (X Generation) adını taşıyan ve fiyatı 399 dolar olarak gösterilen bir ürün yer alıyor. Ekran görüntüsünü paylaşan Jon Prosser, üç farklı stok kodunun varlığının üç farklı renk seçeneğini işaret ettiğini belirtti.

Apple’ın kafa üstü kulaklık çıkarmayı planladığına dair haberler, birkaç yıldır ara ara gündeme geliyordu. Söz konusu iddiayı ilk olarak 2018’de önce analist Ming-Chi Kuo, daha sonrasında da Bloomberg gündeme getirmişti. Apple’ın kulaklığı 2018 bitmeden tanıtabileceği belirtilse de, bu öngörü gerçeğe dönüşmemişti.

Bloomberg, Apple’ın geliştirme sürecinde yaşanan sıkıntılar nedeniyle plan değişikliğine gittiğini öne sürmüştü. Kuo ise geçtiğimiz ay yayınladığı güncel analizinde Apple’ın kafa üstü kulaklığını 2020’nin ilk yarısında duyurabileceğini belirtmişti.

AppleInsider’ın Target’taki kaynaklarına dayandırdığı haberinde ise stoklara bu tarz “yer tutucu” girişlerin yapılmasının normal bir durum olduğu ve bu girişlerden kısa süre sonra beklenen ürünün resmiyet kazandığı ifade ediliyor. Söz konusu girişlerdeki isimlerin değişebileceğini belirten kaynaklar, fiyatların ise doğru olduğunun altını çizdi.

Hâlihazırda AirPods Pro ABD’de 249 dolar karşılığında satılıyor. Kafa üstü kulaklığın 399 dolarlık fiyatı yüksek görünse de, aynı segmentteki Bose ve Sennheiser ürünlerinin de benzer fiyatlarla satıldığını unutmamak gerekiyor.

Apple’ın kafa üstü kulaklık pazarına yabancı olmadığını da söylemekte fayda var. Cupertino merkezli şirket, uzun süredir Beats markasıyla kafa üstü kulaklık da satıyor. Ancak Apple’ın kendi markasını kullanması, bu yeni kulaklığa anlam kazandırıyor.

Apple, önümüzdeki dönemde kafa üstü kulaklık dışında başka ürünler de tanıtabilir. 4.7 inç ekranlı yeni iPhone, Bluetooth destekli takip cihazı, yeni iPad Pro, MacBook Pro ve MacBook Air ile kablosuz şarj cihazı, Apple’ın önümüzdeki dönemde tanıtacağı ürünler arasında sayılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER