Teknoloji

Apple kablosuz şarj özelliğini geliştirecek iki teknolojinin patenti için başvurdu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple kablosuz sarjABD Patent ve Marka Ofisi tarafından yayınlanan iki patent başvurusu, Apple’ın gelecekte mobil cihazlarında ne tür şarj seçenekleri sunacağı konusunda ipucu veriyor. VentureBeat sitesinde yer alan habere göre, Apple kablosuz şarj özelliği ekseninde geliştirdiği iki teknolojin patenti için haziran ayında ABD Patent ve Marka Ofisi’ne başvurdu. Söz konusu patentlerin ikisi de, henüz onaylanmadı.

Patently Apple sitesinde yer alan haber ise Apple’ın geliştirdiği çözümler konusunda biraz daha fazla bilgi veriyor. Cupertino merkezli şirket, birden fazla cihazı eş zamanlı olarak kablosuz biçimde şarj edebilen AirPower’ı eylül ayında tanıtmıştı.

Şirketin yeni teknolojisi, kullanıcılara hangi cihazın kablosuz şarjı konusunda öncelikli olacağını belirleme fırsatını sağlıyor. Diğer patentte ise kablosuz şarj ünitelerinin farklı araçlara ve mobil cihazlara yerleştirilmesi için bir çözüm sunuyor.

Apple kablosuz şarj teknolojisini 2017’de iyiden iyiye benimsedi

Apple kablosuz şarj teknolojisini 2017’de iyiden iyiye benimsedi. İlk olarak Apple Watch’ta kablosuz şarj çözümü sunan şirket, 2017 model iPhone’larının tamamına bu özelliği yerleştirmişti. AirPower ise Apple’ın gelecekte kablosuz şarj özelliğini biraz daha yoğun kullanacağının bir göstergesi olarak değerlendirilmişti. Kullanıcılar AirPower ile uyumlu iPhone’larını, Apple Watch’larını ve AirPods kutularını aynı anda şarj edebiliyor.

İLGİLİ HABERLER