Teknoloji

Apple jüri kararını “çalmanın doğru olmadığını” gösteren net bir mesaj olarak değerlendirdi

apple sanal gerçeklik artırılmış gerçeklik

Apple-Samsung hukuk savaşının ABD ayağında jüri kararının açıklanmasının ardından Apple tarafından da bir açıklama geldi. New York Times’a yapılan açıklamada jürinin kararından duyulan memnuniyet dile getirildi. Samsung’a karşı sunduğu dağ büyüklüğünde kanıta vurgu yapan şirket bu kararın çalmanın doğru bir şey olmadığını da gösterdiğinin de altını çizdi.

Apple açıklamasında jüriye, kendi hikayelerini dinlemek için zaman ayırdıklarından dolayı şükranlarını iletti. Duruşma sırasında Samsung’un kopyalamasının bildiklerinden de öte geçtiğini ortaya koyan dağ büyüklüğünde kanıtı mahkemeye sunduklarına dikkat çeken şirket Apple ile Samsung arasındaki davaların patent ve paradan çok daha öte, değerlerle ilgili olduğunu kaydetti. Apple olarak orijinalliğe ve inovasyona değer verdiklerini, hayatlarını dünyadaki en iyi ürünleri yapmak için harcadıklarını vurguladı; bu ürünleri müşterilerini memnun etmek için yaptıklarını, rakiplerinin göz göre göre kopyalaması için yapmadıklarını da ekledi. Samsung’un davranışını kasıtlı bulan ve çalmanın doğru olmadığını açık bir mesajla ortaya koyan mahkemeyi alkışladıklarını da belirtti.

Bu arada Apple CEO’su Tim Cook çalışanlarına da temelde yukarıda belirttiğimiz çerçeveye sahip olan bir mesaj yayınladı. O mesajda da basına verilen açıklamadaki cümlelerin bazıları aynen kullanıldı.

İlgili >> The Verge, New York Times, 9to5Mac

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER