Teknoloji

Jonathan Ive ve Craig Federighi’den iOS 7’den Tim Cook’a kadar uzanan yorumlar

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın en tepesindeki isimlerden üçü olan CEO Tim Cook, tasarım şefi Jonathan Ive ve yazılım biriminin başındaki Craig Federighi ile bir araya gelen Bloomberg Businessweek’in röpörtajı oldukça ses getirmişti. Röpörtajın Nokia’ya dair ilgi çekici yorumlar barındıran Cook kısmını paylaşan dergi, Ive ve Federighi ile yapılan röpörtajın da tamamını internet sitesi üzerinden yayınladı. İkili iOS 7’nin perde arkasına ve hazırlık sürecine dair bazı bilgiler paylaşırken, geçtiğimiz yıl yaşanan ve Scott Forstall’ın şirketten ayrılmasıyla sonuçlanan yönetim katındaki yeniden yapılanmaya dair konuşmayı da ihmal etmedi.

jony-ive-apple-230512

Ive iOS7 ile başlayan bu yeni dönemde değişimle en fazla uğraşması gereken ismin Federighi olduğunda ısrar ederken, Federighi de hem kendisinin hem de Ive’ın büyük bir değişim istediğini belirtti. Federighi iOS 7’nin hazırlık sürecinin Apple’ın endüstriyel tasarım ve kullanıcı arayüzü birimlerini eskisinden daha yakın hale getirdiğini söyleyen Federighi, iki ekip arasındaki ilişkinin uzun bir geçmişi olduğunu ve iOS 7’nin bu ilişkiyi güçlendirdiğini sözlerine ekledi.

Ive ise ortada çok köklü bir değişimin olmadığını ve tek yaptıklarının mevcut işbirliğini verimli bir şekilde nasıl genişletilebileceğini tartışmak olduğunu ifade etti. Apple’ın ünlü tasarım şefi geçtiğimiz haziran ayında düzenlenen WWDC 13’te gerçekleştirilen iOS 7 tanıtımının ardından gelen ilk tepkiler hakkında da konuştu. Çalışmayı aylar öncesinde bırakmadıklarını söyleyen Ive, WWDC’nin kendileri için bir başlangıç olduğunu belirtti.

İkili röpörtajda Tim Cook’un CEO’luğu altında çalışmanın nasıl bir his olduğuna yönelik fikirlerini de paylaşmayı ihmal etmedi. Federighi Cook denince aklına ilk olarak Apple’ın değerlerini gösteren bir deniz fenerinin geldiğini dile getirdi.

İlgili >> Bloomberg Businessweek

İLGİLİ HABERLER