Teknoloji

Apple’ın yönetim katında değişiklikler, yeni isimler

apple-jeff-williams-171215

Apple yönetim katında bazı değişiklikler gerçekleştirdi. Daha önce CEO Tim Cook’un yürüttüğü baş operasyon müdürlüğü (COO) görevine Jeff Williams atanırken, Phil Schiller de mevcut dünya çapında pazarlamadan sorumlu başkan yardımcılığı görevine ek olarak App Store’un da sorumlusu hâline geldi.

Ayrıca Cupertino şirket iki yeni yöneticilik pozisyonunun daha duyurusunu gerçekleştirdi. Johny Srouji donanım teknolojilerinden sorumlu kıdemli başkan yardımcısı olurken, Tor Myhren de reklamcılık şirketi Grey’den Apple’a katıldı ve pazarlama ilişkilerinden sorumlu başkan yardımcısı oldu.

Şirket CEO’su Tim Cook, konuyla ilgili olarak yayınlanan basın açıklamasında, Apple’ın yönetici ekibi içinde mükemmel bir derinliğe ve yetenek genişliğine sahip oldukları için şanslı olduklarının altını çizdi. Yıl sonuna gelinirken iki yeni yöneticinin de daha aralarına katıldığını ekledi.

Cook, Jeff Williams’ın şimdiye kadar birlikte çalıştığı en iyi operasyon yöneticilerinden biri olduğunu, Johny Srouji’nin ekibinin de yüksek standartlarda silikon tasarımları sunarak ürünlerinin her yıl daha yenilikçi olmasına katkıda bulunduğunu kaydetti. Cook, Schiller’in de App Store öncülüğündeki ekosistemin daha da genişletilmesi için yeni sorumluluklar edineceğini vurguladı. Aynı zamanda Myhren’in yaratıcılık yeteneklerini de övdü.

Yine de, yönetim katındaki en büyük değişiklik Williams’ın operasyonlardan sorumlu kıdemli başkan yardımcılığından baş operasyon müdürlüğü koltuğuna gelmiş olması sayılır. Williams “Tim Cook’un Tim Cook’u” olarak tanımlanıyor, Apple’ın mükemmel tedarik zincirinin arkasındaki isim olarak biliniyor. Williams, 1998’de dünya çapında tedarik şefi olarak Apple’a katıldığından beri, işlerinin büyük bir kısmı perde arkasında olsa da, son yıllarda etkinliklerde daha fazla görünen bir figür olmaya başlamıştı. Williams günün birinde Cook’un halefi olarak da gösteriliyor.

İLGİLİ HABERLER