Teknoloji

Apple’dan iWork uygulamaları için yeni güncelleme

apple iwork

Apple, iWork üretkenlik uygulamalarını yeni özelliklerle güncelledi. Söz konusu güncellemeler, dünya genelinde yüz milyonlarca kişinin evinden çalıştığı bugünlerde kullanıcıların işine yarayacak yenilikleri beraberinde getiriyor.

Apple; Pages, Numbers ve Keynote uygulamalarının macOS, iOS ve iPadOS versiyonlarının hepsinde yeni özellikler sunuyor. Fare ve izleme dörtgeni desteği iPadOS versiyonlarında yapılan güncellemenin en önemli yönü olarak öne çıkıyor.

iPad için fare ve izleme dörtgeni desteği, geçtiğimiz hafta yayınlanan iOS 13.4 (iPadOS 13.4) güncellemesi ile kullanıcılara sunulmuştu. Apple’ın iPad Pro için hazırladığı izleme dörtgenli klavye, mayıs ayı içinde satışa çıkacak. Üçüncü taraf fare ve izleme dörtgenleri de Apple’ın sunduğu desteğin kapsama alanı içinde yer alıyor.

Apple’ın iWork için hazırladığı son güncelleme paketlerinde başka yenilikler de mevcut. Kullanıcılar tüm platformlarda Pages uygulamasında belgelerine başlarken metnin ilk harfini daha büyük şekilde yazabilecek. Renk veya gradyan uygulama, arka plana başka bir görsel yerleştirme gibi yenilikler de kullanıcılara sunulanlar arasında bulunuyor.

Numbers ve Keynote uygulamalarında ise kullanıcılar tablo veya sunumları bir iCloud Drive klasörüne ekleyebilecek. Böylelikle aynı anda birden fazla kişinin bu tablo veya sunumlar üzerinde birlikte çalışması mümkün hâle gelecek.

Buna ek olarak; PDF belgeleri artık tüm iWork uygulamaları üzerinden yazdırılabilecek veya dışa aktarılabilecek. Yorum ve notlar da yazdırılan ya da dışa aktarılan belgelerde görülebilecek.

Apple iWork için hazırlanan güncellemeler macOS, iOS ve iPadOS’in uygulama mağazalarında yerini aldı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER