Teknoloji

iWatch WWDC’de tanıtılabilir, ancak eylülde satışa çıkabilir

Apple’ın iWatch olarak anılan akıllı saatiyle giyilebilir aksesuar pazarına gireceğine dair dedikodular uzun süredir etrafta dolaşıyor. Akıllı saatlerin popülaritesinin her geçen gün arttığı bu dönemde Apple’ın da işin içine girmesiyle birlikte rekabetin biraz daha artmasına neredeyse kesin gözüyle bakılıyor.

apple-reklam-iwatch-270513

iWatch dedikodularının uzun bir geçmişi olmasına rağmen, Apple’dan konuya ilişkin resmi bir açıklama gelmemiş olması dedikoduları ve olası ürüne dair merakı biraz daha artırıyor. Cupertino merkezli şirketin sessizlikle kamuoyu yaratma anlayışının meyvelerini verdiği Google’da ”iWatch” araması yapılınca 21 binden fazla sonuç çıkmış olmasıyla anlaşılıyor.

Apple benzer bir yaklaşımı 2007’de tanıttığı ilk iPhone için de uygulamıştı. 2005’ten bu yana hakkındaki dedikodular etrafta dolaşan iPhone, MacWorld 2007’de Steve Jobs’ın elinde görüldüğünde kamuoyu beklentisi oldukça yüksek bir seviyeye ulaşmıştı. Aynı durumun iWatch için de geçerli olması beklenirken, akıllı saatin haziran ayında düzenlenecek olan WWDC’de tanıtılması öngörülüyor.

Ancak Apple’ın haziranda tanıtacağı ürünü eylül ayında satışa sunması da beklentiler arasında yer alıyor. Daha önce de ürünlerinin piyasaya çıkışında benzer stratejiler uygulayan Apple’ın bu dönem içinde kullanıcıların kafasında bir iWatch’a ihtiyaç duydukları algısını oluşturabileceği konuşuluyor.

Ortada resmi bir açıklama olmamasına rağmen iWatch’un çıkışına neredeyse kesin gözüyle bakılsa da, ürünün ne zaman piyasada olacağı bir süre daha belirsizliğini koruyacak gibi gözüküyor.

İlgili >> Pocket-lint

İLGİLİ HABERLER