Teknoloji

Apple iWatch üretiminde sorunlar yaşıyor olabilir

The Information’da yer alan habere göre, Apple uzun süredir beklenen iWatch isimli akıllı saatinin hazırlığında bazı sıkıntılar yaşıyor. Ekran teknolojisi, pil problemleri ve üretim sürecinde yaşanan diğer aksaklıkların akıllı saatin piyasaya çıkışını geciktirebileceği belirtilirken, neredeyse tüm teknoloji şirketlerinin kendi akıllı saatlerini veya egzersiz takip cihazlarını tanıttığı bir ortamda bu durumun Apple’ın aleyhine olacağına dikkat çekiliyor.

apple-iwatch-fuelband

Habere göre, ekranla bağlantılı pil sorunları şu anda yapılan çalışmalarda ciddi sıkıntı yaratıyor. Bu durum akıllara ekranın çok fazla pil tükettiği ihtimalini getiriyor. Apple’ın iWatch çalışmaları için özel bir ekip kurduğu ve Nike FuelBand’in gelişim sürecinde önemli bir rol oynayan Nike’ın eski tasarım direktörü Ben Shaffer’i de bu amaçla bünyesine kattığı geçtiğimiz yıldan bu yana konuşuluyor.

Apple CEO’su Tim Cook geçtiğimiz yılın sonlarında hissedarlara hitaben yaptığı konuşmada 2014’te Apple’ın farklı ürün kategorilerine girebileceğine dair ipuçları vermiş ve bu konuşma şirketin akıllı saat için çalıştığı dedikodularını güçlendirmişti. Üretimde yaşandığı konuşulan sorunların Apple’ın 2014 planlarına nasıl bir etki yapacağı ve iWatch’un piyasaya çıkışında daha uzun bir gecikmeye sebep olup olmayacağı şu an için bilinmiyor.

İlgili >> The Information

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER