Manşetler

Türkiye Apple’nın iWatch için ticari hak başvurusunda bulunduğu ülkelerin arasına girdi

Apple’ın akıllı saat çalışmaları son dönemin en bereketli haber kaynaklarından biri olmaya devam ediyor. Apple’dan çalışmalara yönelik bir doğrulama henüz gelmese de, şirketin ”iWatch” markasının ticari hakları için dünyanın çeşitli yerlerinde başvurular yapması pek çok kişi için doğrulama anlamına geliyor. Daha önce Rusya ve Japonya’da ticari hak başvurusu yapan Apple’ın eş zamanlı olarak Tayvan, Meksika, Kolombiya, Şili ve Türkiye’de de iWatch markasının hakları için başvuru yaptığı ortaya çıktı.

apple-iwatch-240513

Apple adına Türkiye’de yapılan başvuruda şirketin adı geçmezken, başvurunun avukat Pınar Arıkan tarafından yapılmış olması asıl başvuru sahibinin Apple olduğunu gösteriyor. Arıkan daha önce de Apple adına Türkiye’de çeşitli ticari hak başvurularında bulunmuştu. iWatch markasının Türkiye’deki ticari hakları için başvurunun da diğer ülkelerde olduğu gibi 3 Haziranda yapılmış olması dikkat çekiyor.

apple-iwatch-turkiye-basvuru-020713

Meksika ve Tayvan’daki ”iWatch” başvurularındaysa Apple’ın adının ve adresinin geçtiği görülüyor. Meksika’da şirket adına başvuruyu yapan avukatlık ofisi Arochi, Marroquín, & Linder, S.C de, tıpkı Pınar Arıkan gibi, daha önce şirket adına yaptığı ticari marka başvurularıyla tanınıyor. Tayvan’da yapılan başvuruda da Apple’ın adı anılırken, Kolombiya ve Şili’de yapılan başvurlara dair detaylar şimdilik ortaya çıkmış değil.

Apple’ın ”iWatch” adıyla anılan bir akıllı saat üzerinde çalıştığına dair haberler geçtiğimiz yılın sonunda ortaya çıkmış, şirketin giyilebilir bir video cihaz için patent başvurusu yapmasıyla birlikte dedikodular iyice alevlenmişti. Apple’ın proje için 100 ürün tasarımcısını görevlendirdiği, 1,5 veya 2 inç’lik bir ekran barındıracak akıllı saatin diğer iOS cihazlarla bağlantı kuracağı da şu ana çıkan haberler arasında yer alıyor. Apple’ın saati bu yılın sonunda piyasaya süreceğine dair öngörüler olmasına rağmen, Apple ürünleriyle ilgili isabetli öngörüleriyle tanınan analist Ming-Chi Kuo iWatch’un piyasaya çıkışı için 2014’ün sonunu işaret ediyor. Şirketin iWatch markasının ticari hakları için dünyanın çeşitli ülkelerinde başvurular yapıyor olmasıysa gelecekte bu ürünle tanışacağımızın somut bir kanıtı olarak dikkat çekiyor.

İlgili >> MacRumors

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER