Teknoloji

Apple ivmeölçerden destek alan yeni bir güvenlik sisteminin patentini aldı

Apple’ın iPhone’umu Bul uygulaması sayesinde çalınan iPhone, iPad veya iPod touch’lar için bir güvenlik mekanizması getirilmiş olsa da, iOS cihazları yüksek değeri nedeniyle hırsızlar için gözde cihazlar olmayı sürdürüyor. iPhone, iPad veya MacBook dizüstü bilgisayarınızı sürekli göz önünde tutmanız da mümkün değil, ancak görünüşe göre Apple’ın tasarım ekibi bu konuya kafa yormuş ve müşterilerin içini rahatlatacak bir çözüm geliştirmeye çalışmış.

Geliştirilen çözümü 8217792 numaralı patentte detaylandırılan hırsız karşıtı sistemden anlıyoruz. İvmelendirme tabanlı bu sistem bilinen bir hırsızlık durumunu ivmelenme özelliklerinden yola çıkarak anlıyor ve bunun ardından alarm çalma ve cihazı devre dışı bırakma yoluna başvuruyor. Akıllı telefon veya dizüstü bilgisayar yoldan geçen arabalar veya yakın bir yüzeye ani düşme gibi durumları ayırt edip bunlar için yanlış alarm verme veya gereksiz yere cihazı devre dışı bırakma gibi işlere de girişmeyecek. Cihaz sahibi grafik tabanlı bir arayüzü kullanarak bu sistemi konfigüre edebilecek ve kapatabilecek.

Eğer yanlış alarm durumları en aza indirilebilirse, bu sistem gerçekten kullanışlı olacaktır. iPhone’umu veya Mac’imi Bul gibi servislerin yanında bir de bu sistem kullanıcıların cihazlarını biraz daha güvenle kullanmalarını sağlayacaktır.

İlgili >> ABD Patent ve Marka Ofisi

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER