Eğlence

Apple iTunes’ta DRM korumasız şarkı satacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın Macworld Expo duyurularından en önemlisi iTunes üzerine olanlardı. Şirket bir süredir büyük müzik stüdyolarıya DRM koruması bulunmayan şarkıların satışı konusunda pazarlıklar yürütüyordu. Bu pazarlıklar sonuçlandı ve bugünden itibaren iTunes üzerinden DRM korumasız şarkı satışı başladı.

Virgin, Sony BMG, American Recording ve daha birçok şirketin sanatçılarına ait şarkılar DRM korumasız olarak satılacak. (iTunes Plus ise sadece EMI’nin ve birkaç bağımsız sanatçının DRM’siz şarkılarını satıyor.) Bunun yanısıra daha önce satın alınmış şarkılar da şarkı başına ek 0.30$’lık ücretle DRM’siz hale getirilebilecek. Konuşma sırasında verilen bilgilere göre 8 milyon şarkının DRM’siz satışına hemen başlanılacak, 2009’un ilk çeyreği sonuna kadar da 10 milyon şarkı DRM’siz satılıyor olacak.

Ayrıca iTunes’ta satılan şarkılar için de yeni bir fiyat politikası belirlendi. 0.69$ ve 1.29$’lık iki yeni fiyat daha belirlendi. Müzik şirketleri kendi şarkılarının fiyatlarını kendileri belirleyebilecek. Ayrıca daha önce de belirttiğimiz gibi 3G üzerinden de aynı kalite ve fiyat ile de şarkı indirmek mümkün olacak.

İLGİLİ HABERLER