Eğlence

Apple iTunes için Tumblr sayfası oluşturdu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple-itunes-tumblr-2

Apple, iTunes’un 2014’teki en popüler şarkı, film, televizyon programı ve kitaplarını vitrine çıkarmak için bir Tumblr sayfası oluşturdu. Yıl boyunca iTunes’un en sevilenleri arasına giren şarkı, film, televizyon programı ve kitapları söz konusu sayfada Tumblr’ın ruhuna uygun olarak sanatsal küçük resimler ve GIF animasyonlarıyla temsil ediliyor.

iTunes’un Tumblr sayfasında da, diğer Tumblr bloglarında olduğu gibi, kullanıcılar paylaşımları beğenebiliyor. Buna ek olarak, paylaşımlar Facebook, Twitter veya bir başka Tumblr sayfası üzerinden yeniden paylaşılabiliyor. Kullanıcılar diledikleri takdirde “hepsini gör” seçeneğini tıklayarak kategorileri daha derinlemesine keşfedebiliyor. Apple’ın 2014’te iTunes’un en iyilerini listelediği sayfada Guardians of Galaxy, Lego Filmi, Fargo, Gone Girl gibi dizi ve filmlerle birlikte Nicki Minaj ve Charli XCX gibi şarkıcılar kendine yer buluyor.

apple-itunes-tumblr-1

Apple son dönemde sosyal medyaya olan ilgisini biraz daha artırmış durumda. Geçtiğimiz mart ayında iPhone 5c için bir Tumblr sayfası oluşturan şirketin CEO’su Tim Cook da 2013’ün eylül ayında Twitter’a katılmıştı. Apple bundan iki hafta önce de iTunes için bir Instagram hesabı oluşturmuştu. Apple’ın sosyal medyadaki varlığını artırmasında Nike’ın eski sosyal medya direktörü Musa Tariq’ın önemli bir rol oynadığı ifade ediliyor.

İLGİLİ HABERLER