EğlenceManşetler

Apple iTunes’tan indirilen şarkı sayısının 25 milyarı geçtiğini duyurdu

Apple müşterilerini iTunes’tan 25 milyardan fazla şarkı indirdiğini açıkladı. Geçtiğimiz aralık ayında nihayet Türkiye’ye de açılan müzik mağazasının ulaştığı bu rakam onun dijital müzik piyasasındaki ağırlığını açık bir şekilde ortaya koyuyor. Apple başkan yardımcılarından Eddy Cue, on yılı aşkın zamandır müzik için gösterdikleri tutkuyla iTunes’u dünyanın bir numaralı satıcısı hâline getiren kullanıcılara teşekkür etti.

itunes-store-ipad-mac-iphone-070213

iTunes’tan 25 milyarıncı şarkıyı indiren Philip Lüpke adlı kullanıcı 10 bin avro değerinde bir hediye kartı almaya hak kazandı. Kullanıcının indirdiği şarkı Chase Buch’a ait olan “Monkey Drums (Göksel Vançin Remix)” adlı şarkıydı. Bu arada Cue’nun belirttiğine göre, iTunes üzerinden dakika başına 15 binin üzerinde şarkı indiriliyor. Son yıllarda yurt dışında Amazon ve Google gibi çeşitli rakipler alternatif müzik mağazalarıyla ortaya çıksa da, iTunes’un iPhone, iPad ve iPod touch gibi cihazlara entegre edilmiş olması bu mağazanın üstünlüğünü daha da artırıyor.

Apple bundan önce son olarak iPhone 4S’in Ekim 2011’deki lansmanı sırasında iTunes ile ilgili bilgileri paylaşmış, mağazadan o zamana kadar 16 milyar şarkı indirildiğini kaydetmişti. Bu gösteriyor ki, yaklaşık 16 aylık süre içinde dokuz milyarın üzerinde şarkı indirimi gerçekleştirilmiş.

İlgili >>Apple

İLGİLİ HABERLER