EğlenceManşetler

Apple iTunes’daki müzik dosyası silme hatasını kabul etti

apple itunes

apple itunesApple, iTunes yazılımının müzik dosyalarını sildiğini iddia eden kullanıcıların bu yöndeki iddialarını doğrulayan bir açıklama yayınladı, gelecek hafta içinde iTunes’a gelecek bir güncellemeyle birlikte ek önlemler getireceğini kaydetti.

Şirket tarafından iMore sitesine gönderilen açıklamada, çok küçük miktarda gerçekleşen olay dahilinde bazı kullanıcılar bilgisayarlarında sakladıkları müzik dosyalarının kendi izinleri olmadan silindiği yönünde şikayetlerini iletttiler. Apple, bu hatayı kendi tarafında üretip test etme fırsatı bulamadığına dikkat çekerek gerçek anlamda ne türde bir problemin bulunduğunu bilemediğini belli etti.

Apple yayınladığı açıklamada dosyaların silinmesinin bilerek yapılan bir işlem olmadığının altını çiziyor. Müşterileri için müziğin ne kadar önemli olduklarını bildiklerine dikkat çeken Apple, kullanıcılar tarafından dile getirilen şikayetlerin ciddiye alındığı, ekiplerin sorunu tespit etmeye yoğunlaştığını belirtiyor. Henüz sorunun tekrar yaratılamadığını, ne var ki gelecek hafta başında iTunes’a gelecek güncellemeyle birlikte ek önlemlerin ekleneceğini dile getiriyor. Şirket, bu tarz sorunla karşılaşan kullanıcıların AppleCare ile iletişim kurmasını da tavsiye ediyor.

Anlayacağınız, problemin şu an için neden kaynaklandığı bilinmiyor, ancak bu durum bir kullanıcı hatası veya dikkatsizliğinden kaynaklanmıyor gibi görünüyor. iMore sitesi sorunun Apple’ın kullanıcılara bir iPhone veya işteki Mac gibi, şarkıların yerelde depolanmadığı durumlarda bile müzik arşivindeki şarkıları dinleme imkanı sunan iCloud Müzik Arşivi özelliğiyle ilgili olabileceğine dikkat çekiyor. Ayrıca sorunla iTunes 12.3.3 versiyonunu kullananların karşılaşabileceğini de öne sürüyor.

Doğrusunu söylemek gerekirse, Apple Music çıktıktan sonra iTunes Match, ya da yeni adıyla iCloud Müzik Arşivi özelliği epey karışık ve kullanımı zor hâle geldi. Apple’ın sadece iTunes’a yapacağı basit bir güncellemeyle sınırlı kalmayıp söz konusu özelliği kapsamlı şekilde elden geçirmesinde fayda olacaktır.

İLGİLİ HABERLER