Eğlence

Apple iTunes Match limitini 100 bin şarkıya çıkarmayı planlıyor

itunes-beta-10-5-1-beta-3-itunes-match

Apple, iOS 9 ile birlikte oldukça işlevsel özellikleri kullanıcılarına ulaştırmaya hazırlanıyor. Söz konusu özelliklerden bazıları ilk etapta açıklanmasa bile, iOS 9’un çıkış tarihi yaklaştıkça çeşitli vesilelerle ortaya çıkıyor. Cupertino merkezli şirket, iOS 9 ile birlikte iTunes Match abonelerinin iCloud’da saklayabildikleri şarkı sayısı limitini 100 bine çıkarmaya hazırlanıyor. 2011’de faaliyete geçen iTunes Match’te kullanıcılar, şu an için 25 bin şarkıyı iCloud’da saklayabiliyor.

iTunes Match’teki bu değişim haberinin kaynağı ise şirketin başkan yardımcısı Eddy Cue’den başkası değil. Twitter’da Apple Music ile ilgili sorunları yanıtlayan Cue, Apple Music abonelerinin iTunes Match entegrasyonundan faydalanacağını belirtirken, iOS 9 ile birlikte saklanabilecek şarkı sayısı limitinin 100 bine çıkacağı müjdesini de verdi.

Apple’ın web sitesine bakıldığında ise, Apple Music’in, tıpkı iTunes Match gibi, eşleme ve yükleme yeteneğine sahip olacağı ve kullanıcıların yükledikleri şarkılara diledikleri her yerden ulaşabilecekleri görülüyor. Bu da kullanıcıların Apple Music katalogunda olmayan, başka kaynaklardan edindikleri şarkıları bile iTunes Match entegrasyonu sayesinde Apple Music uygulaması üzerinden dinleyebileceği anlamına geliyor. iTunes Match’e abone olmak için yıllık 39,99 TL ödemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER