Eğlence

Apple iTunes mağazası altındaki Click Wheel oyunlarını kaldırdı, sırada iPod classic olabilir

Yeni nesil iPhone önümüzdeki salı günü gün ışığına kavuşacak. Bununla birlikte Apple’ın iPod classic modelini de tarihe gömüp gömmeyeceği merak ediliyor. Ancak ilk ihtimalin gerçekleşeceğine dair bazı ipuçları AppleInsider tarafından ortaya çıkarmış.

iTunes’ta, App Store altında bulunan iPod’a özel Click Wheel oyunları Apple tarafından kaldırılmış. 2006 yılında çıkarılan renkli ekranlı, video oynatabilen iPod classic modeliyle birlikte bu cihaz üzerinde oynanabilecek oyunlar, tanesi 7.49$’dan satışa sunulmuştu. Ancak sadece 50 oyun satılık hâlde durmaktaydı. Apple, iPhone ve iPod touch ile birlikte dokunmatik ekranın nimetlerinden sonuna kadar oyunlara yönelince ve geliştiricileri de bu alana çekmeye çalışınca, Click Wheel’a özel oyunların alanı boş kaldı.

iPod classic sahibi olup da Click Wheel’a özel oyunların varlığını fark eden var mıydı, bunu bilmiyoruz. Ancak şimdi bu tarz oyunların mağazadan kaldırılmış olması Apple’ın iPod classic’i de sonlandıracağı şeklinde yorumlanıyor. iPod classic özellikle büyük boyuttaki depolama alanıyla dikkat çekiyordu ve tüm arşivini tek bir cihazda toplamak isteyenlerin seçimiydi. Ne var ki, iCloud ve iTunes in the Cloud gibi servislerle başlayacak bulut tabanlı depolama dönemi gerçekten iPod classic’i biraz gereksiz kılacak gibi duruyor. Bu nedenle Apple’ın iPod classic’in üretimini ve satışını durdurmasına şaşırmamalı.

İlgili – AppleInsider

İLGİLİ HABERLER