Eğlence

Apple iTunes LP içinde yeni içerik sunmayacak

apple itunes

apple itunes lpApple iTunes LP programı içinde yeni içerik sunumunu durduracağını doğruladı. 2009’da hayata geçen program, kullanıcılara albümleri ekstra unsurlarla satın alma imkanı sunuyor. Söz konusu ekstra unsurlar arasında videolar, şarkı notaları ve bonus şarkılar bulunuyor.

Apple tarafından müzik yapımcılarına gönderilen “iTunes LP’lerin sonu” başlıklı e-posta, İngiliz internet sitesi Metro’da paylaşıldı. E-postada Apple’ın mart ayının sona ermesinin ardından iTunes LP’ye yeni üye kabul etmeyeceği bilgisi verildi. Daha önce LP içeriği bulunan bir albüm satın alanların ise bu içeriklere erişmeyi sürdürebileceği ifade edildi.

iTunes LP içeriklerine yenilerinin eklenmesi mart ayıyla birlikte sona erecek olsa da, mevcut iTunes LP’ler varlıklarını sürdürecek. Kullanıcılar iTunes üzerinden mevcut LP’lerini indirebilecek veya yeni LP içeriklerini satın alabilecek.

Apple iTunes LP programını hiçbir zaman müzik endüstrisine dair planlarında merkezi bir konuma oturtmamıştı. Kullanıcılar bu program kapsamında sunulan mevcut içeriklere erişebilecek. Ancak bu içeriklere mart ayının sonundan itibaren yenileri eklenmeyecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER