EğlenceManşetler

Apple iTunes’un fişini WWDC 2019’da çekebilir

apple itunes

Apple iTunes ile müzik ve eğlence içeriklerinin tüketiminde yeni bir dönem başlatmıştı. Neredeyse 20 yıllık bir mazisi olan platform için yolun sonunun geldiği söyleniyor. Bloomberg‘de yer alan habere göre, Apple önümüzdeki hafta gerçekleştireceği WWDC etkinliğinin ardından iTunes’u emekliye ayıracak.

Vadesi geçmiş bir platform olarak nitelenen iTunes’un fişinin çekileceği dedikoduları uzun süredir etrafta dolaşıyor. Multimedya içeriklerinin tüketimi için pek çok kişi, Apple’ın bağımsız müzik, film ve podcast platformlarına geçiş yapmış durumda. Bloomberg’in haberinde, iTunes’un ses özelliklerinin büyük kısmının müzik uygulamasına aktarılacağı belirtiliyor.

Şu noktada iTunes’un kapatılmasının büyük ölçüde sembolik bir hamle olduğu söylenebilir. Apple’ın en sadık kullanıcıları bile mevcut ekosisteminde iTunes’un varlığını kolay kolay savunamıyor. Spotify ve Apple Music gibi servislerin ortaya çıkışı ve iPhone ile iPad’lerin iTunes olmadan eş zamanlanabilmesi, iTunes’u iyiden iyiye arka plana atmıştı.

Apple’ın bu hamlesi, şirketin geleceğinde servislerin de en az donanım kadar önemli yer tutacağını gösterebilir. Donanım satışlarının yatay bir seyir izlemesi, servisler kategorisindeki kârın artırılmasını bir tür gereksinim hâline getiriyor. iTunes’un kapatılması, teknoloji dünyasındaki dönüşümün bir sonucu olarak da nitelenebilir.

Apple iTunes dışında başka uygulamalarında da değişikliğe gidebilir. Cupertino merkezli şirketin Mail uygulamasında da kapsamlı bir yenilik gerçekleştireceği söyleniyor. Bu söylentilerin doğruluğunu görmek içinse 3 Haziran‘a kadar sabretmek gerekiyor. Şirketin geleneksel geliştirici konferansı WWDC’nin kapıları bu tarihte açılacak.

İLGİLİ HABERLER