EğlenceManşetler

Apple iTunes 10’u artık indirebilirsiniz, Ping Türkiye’de çalışmıyor

Apple’ın dünkü iPod etkinliğinde tanıttığı yeni iTunes 10’i dün indirmek için Apple’ın web sayfasını ziyaret edenler iTunes 10 ile ilgili sayfalarla karşılaşmış olmalarına rağmen iTunes 9.2’yi indirmek zorunda kalıyorlardı. Çünkü Apple iTunes 10’u henüz sunucuları üzerinden sunmaya başlamamıştı.

Bu sabah yapmış olduğumuz kontrolde iTunes 10’un artık indirilebilir olduğunu gördük ve derhal indirme işlemini başlattık. Yaklaşık 72 MB’lık büyüklüğe sahip olan 64-bit versiyonu kurulum dosyasını indirip iTunes 10’un kurulumunu gerçekleştirdik.

iTunes 10’de bir önceki 9 sürümüne göre fazla değişen birşey yok. İlk etapta yazı tiplerinin değiştirildiği, yazıların biraz daha okunaklı hâle geldiği gözümüze çarptı. Steve Jobs’un bahsettiği gibi müzik kütüphanesinde aynı albüm altındaki şarkılar bir arada, albüm kapağıyla birlikte gösteriliyor.

Ping servisini kullanmak istediğimizde ise bir hayalkırıklığı bizi bekliyordu. iPhone’a uygulama indirmek için açmış olduğumuz hesapla Ping’i etkinleştirmek istediğimizde iTunes hesabın Türkiye’den olduğunu anlayıp bizi doğrudan Türkiye mağazasına yönlendirdi. Bundan sonra karşımıza bir hata mesajı çıktı ve sol sütunda yer alan Ping bağlantısı ortadan kayboldu. Bu demek oluyor ki, Ping Türkiye’den kullanılamayacak.

Pekiyi, bu durum Ping’i kullanamayacağınız anlamına mı geliyor? Tabii ki, hayır. ABD mağazasında ücretsiz bir hesap açarak buradan Ping’i etkinleştirebilirsiniz. Ancak bu durumda uygulama indirmek için ayrı, Ping’i kullanmak içinse ayrı hesabı kullanmanız gerekecek.

Ücretsiz iTunes ABD hesabının nasıl alınacağı burada güzel bir şekilde anlatılmış. Bu adımları denedikten sonra elde ettiğimiz yepyeni iTunes hesabıyla Ping’i etkinleştirmeyi başardık. Servis yeni olduğu için ortada çok fazla paylaşım yok. Genellikle Lady Gaga, U2 veya Katy Perry’nin paylaşımları göze çarpıyor. Ayrıca servis size takip edebileceğiniz sanatçılar konusunda da tavsiyelerde bulunuyor. Ping’in ana ekranında sağ üstte yer alan menüde bulunan Featured bağlantısı ise sizi Ping’i kullanan üst tabakadan müzisyenlere götürüyor.

Ping ile ilgili ilk izlenimlerimiz bunlar… Şimdilik iTunes 10’u indirmek isteyenler için aşağıda indirme bağlantısını sunuyoruz.

İLGİLİ HABERLER