EğlenceManşetler

Apple’dan iTunes ile geçen on yılın hikayesi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Kabul edin veya etmeyin, iTunes müzik endüstrisinde taşları yerinden oynattı. Geçtiğimiz aralık ayında müzik ve film mağazalarıyla Türkiye’ye ayak basan Apple’ın dijital multimedya mağazası onuncu yılını kutluyor. Üçüncü nesil iTunes ile birlikte 28 Nisan 2003 tarihinde faaliyete geçen iTunes 99 sente sattığı şarkılarla müzik sektöründe önemli bir değişimi başlatmıştı.

apple-itunes-10-yil (580 x 328)

Steve Jobs’un ölümünden hemen sonra yayılanan biyografisinde çıkışıyla ilgili detaylarının da yer aldığı iTunes geçen on yıllık süre içinde dünyanın en büyük müzik dağıtıcısı hâline geldi. Apple on yılın şerefine hazırladığı bir zaman tüneliyle iTunes tarihinde mihenk taşı olarak nitelendirilebilecek olayları ve gelişmeleri listeledi. Hazırlanan çizelgede iTunes’ta yıl bazında popüler olan 10 şarkı ve albümler de yer alıyor. Ayrıca 2012 yılı içinde 4 Aralık tarihi iTunes Store’un Türkiye’ye gelişi olarak da işaretlenmiş.

Apple’ın hazırladığı bu zaman tüneline iTunes yazılımı üzerinden erişebilirsiniz. Aşağıdaki bağlantıya tıklamanız yeterli.

İlgili >>iTunes 10 Yıl

İLGİLİ HABERLER