Eğlence

Apple Isaac Asimov’un “Vakıf” serisini TV’ye uyarlayacak

apple isaac asimovApple yavaş ama kendinden emin adımlarla orijinal dizi portföyü oluşturmayı sürdürüyor. Deadline’da yer alan habere göre, şirket tecrübeli yapımcılar David S. Goyer ve Josh Friedman ile yeni bir projeye başlamaya hazırlanıyor. Apple Isaac Asimov imzalı “Vakıf” serisini TV’ye uyarlayacak.

Bilimkurgunun başyapıtları arasında yer alan Vakıf serisini hem TV’ye hem de sinemaya uyarlamak için daha önce de çeşitli çalışmalar yapılmıştı. Ancak hikayenin karmaşıklığı Fox, Warner Bros, Sony ve HBO gibi kuruluşların projelerini rafa kaldırmasına neden olmuştu.

Vakıf serisinin merkezinde geleceği tahmin etmenin bir yolunu geliştirmiş olan Hari Seldon isimli tarihçi bulunuyor. Galaktik İmparatorluğu’n çöküşünü ve arkasından gelen karanlık çağı gören ana kahraman, insanlığın tüm bilgisinin kaybolmadığından emin olmak için yola düşüyor.

Apple Isaac Asimov’un zorlu eseri dışında da çok sayıda orijinal içerik projesi üzerinde çalışıyor. Oyuncu Reese Witherspoon’un Hello Sunshine isimli yapım şirketiyle son derece yakın ilişki içinde olan Apple’ın dizilerinde Kristen Wiig, Octavia Spencer ve Jennifer Aniston gibi isimler boy gösterecek. Steven Spielberg’ün “İnanılmaz Hikayeler” dizisini yeniden çekecek olan Apple, sinema ve TV dünyasının başka önemli isimleriyle de çeşitli projeler yürütüyor. Şirketin orijinal içeriklerini yayınlamaya önümüzdeki yılın mart ila haziran ayları arasında başlayabileceği belirtiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER