Teknoloji

Apple iş ilanlarında Türkiye’de açılacak mağaza ile ilgili ipucu

apple malatya mağaza

Apple geçtiğimiz hafta sonuna girilirken web sitesi üzerinden Türkiye’de açtığı çeşitli iş pozisyonları için ilanlar yayınladı. İlanlar arasında konum olarak İstanbul’un dışında Bursa ve Malatya’ya yönelik pozisyonlar da yer alıyordu. Özellikle Malatya için birden fazla pozisyonun açılması şirketin burada bir Apple mağazası açıp açmayacağı ile ilgili söylentilere neden oldu.

2014 yılı içinde İstanbul’da Avrupa ve Anadolu yakalarında birer mağaza açan Apple’ın uzun zamandır Türkiye’de yeni bir fiziksel mağaza daha açması bekleniyor. Daha önce İstanbul Üsküdar’da bulunan Emaar Alışveriş Merkezi içinde bir mağaza açacağı söylenen şirketin son zamanlarda Kadıköy’de bulunan Bağdat Caddesi’ne büyük bir Apple Store açacağı konuşuluyor. Açılan iş ilanları içinde İstanbul’da açılacağı söylenen mağazayla ilgili ilanlar da mevcut durumda bulunuyordu.

Ne var ki Apple, söylentilerden sonra iş ilanlarıyla ilgili güncellemeler yapmış gibi görünüyor. 15 Şubat tarihinde yayınlanmış olan yeni ilanlarda farklı iş pozisyonları için “Türkiye içinde ki çeşitli konumlar” ibaresi yer alıyor. Herhangi bir iş ilanının detaylarına girip konumları görüntülediğimizde ise Zorlu ve Akasya mağazalarının dışında İstanbul’un Asya tarafında açılması planlanan üçüncü mağaza da konum olarak görülüyor.

apple iş ilanları

Bunun dışında Bursa için açılmış bir ilan da görüntülenmeye devam ediyor. Ancak bu ilan, belirtildiği gibi bir yetkili satıcı mağazası için açılmış. Şirketler, yetkili satıcılarda veya zincir mağazalarda kendilerine bağlı çalışanlar görevlendirebiliyor. Bu pozisyon da onunla ilgili gibi görünüyor.

Malatya ile ilgili ilanlar ise hem Apple’ın iş ilanları sitesinden hem de LinkedIn’den kaldırılmışa benziyor. Apple’ın Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yoğun ilgi gören ürün satışları doğrultusunda bölgede merkez olarak nitelendirilebilecek bir yerde bulunan Malatya’ya mağaza açmaya karar verdiği ve bu ilanları da bunun için verdiği belirtiliyordu. Şirketten yeni açılacak mağazalarla ilgili resmi bir açıklama gelmedi.

İLGİLİ HABERLER