Teknoloji

Apple iPod’ları Apple Store’ların raflarına alıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple-ipod-150715-1

Apple ABD’deki Apple Store’larda birtakım fiziksel değişiklikler yapıyor, normalde orta yerde, masalar üstünde bulunan ve kullanıcıların kolaylıkla deneyimleyebilecekleri yenilenen iPod’ları raflara alıyor.

9to5Mac’in haberine göre, Apple Watch kayışları, kulaklıklar, iPhone kılıfları gibi aksesuarların bulunduğu Apple Store rafları şimdi yenilenen iPod serisine de ev sahipliği yapacak. Daha önce iPod’ların gösterimi masalarda yapılıyor, bir müşteri iPod satın almak istediğinde Apple Store’un arka kısmında bulunan depodan getiriliyordu. Ancak bundan böyle isteyen herkes iPod’u doğrudan raftan alabilecek.

Bu durum Apple için iPod’un öneminin giderek azaldığını gösteriyor. Ne de olsa, bir iPod’un gerçekleştirdiği işlevlerin tamamını ve daha da fazlasını bir iPhone veya iPad ile gerçekleştirmek de mümkün oluyor.

Çocuklar için oyun oynayabilecekleri, video izleyebilecekleri ve müzik dinleyebilecekleri bir cihaz olmanın dışında, iPod oldukça niş bir cihaza dönüştü, Apple’ın ana akım servisleri için birincil nitelikte bir cihaz olma özelliğini kaybetti. Zaten açıklanan her çeyrek yıl finans raporuna bakıldığında iPod satışlarının giderek gerilediği görülüyor.

Ancak Apple iPod’dan vazgeçecek gibi görünmüyor, en azından şimdilik. Her ne kadar iPod Classic’in satışları çoktan durmuş olsa da, iPod touch alternatif bir taşınabilir oyun konsolu olarak ürün yelpazesi içinde tutulmayı sürdürüyor. Nano ve shuffle modelleri de niş kitleye hitap eden modeller olarak varlıklarını koruyor.

 

 

iPod’u raflara kaydırmak Apple’ın bu cihazı bundan böyle bir aksesuar olarak gördüğü şeklinde de yorumlanabilir. iPod touch’ı Remote uygulaması sayesinde Apple TV için bir uzaktan kumanda olarak kullanabilirsiniz. Ya da oyun ve videoları AirPlay üzerinden TV’ye yansıtabilirsiniz. HomeKit cihazlarının geldiği bir ortamda iPod touch evler için merkezi kumanda olarak da kullanılabilir.

 

 

Mağazalarda iPod için tutulan masaların boşalması durumunda boşalan yerlere neler gelecek? Apple’ın buralarda yeni iPad Pro tabletini sergilemesini bekleyebiliriz. Aynı zamanda yeni nesil Apple TV için de daha fazla alanın açılması söz konusu olabilir.

İLGİLİ HABERLER