EğlenceManşetler

Apple iPod etkinliğinde çevrimiçi iTunes servisini duyuracak mı?

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın geleneksel iPod etkinliği gelecek hafta Çarşamba günü gerçekleşecek. Kameralı iPod touch’ın Steve Jobs’un elinde olacağını merak ederken bir yandan da Cupertino’nun elinde başka sürprizlerin olup olmadığını da merak ediyoruz.

Geçtiğimiz aylarda hakkında en çok dedikodu üretilen bir konu da iTunes’un paylaşım ya da içerik akıtma servisi sunmasıydı. All Things D’nin müzik endüstrisindeki kaynaklardan elde ettiği bilgilere göre, Apple içerik akıtma servisi yerine, web tabanlı bir iTunes bölümü açarak Twitter ve Facebook gibi sosyal ağ sitelerinden içeriklere rahatlıkla bağlantı kurulmasını sağlayacak.

Bu durumda şarkılar ve albümler hakkındaki bilgileri paylaşmak daha kolay hâle gelebilir. Ayrıca Apple plak şirketleriyle akışkan müzik lisansı için pazarlık masasına oturmak zorunda da kalmayacaktır. Öte yandan, plak şirketlerindeki kaynaklar iTunes kullanıcılarının satın alınan içerikleri iPhone ya da iPad gibi cihazlar arasında, cihazları birbirine fiziksel olarak bağlamak zorunda kalmadan paylaşmayı sağlayan  bir çeşit kablosuz eş zamanlama sisteminden de bahsediyorlar.

Aslında Apple son çıkardığı iDisk güncellemesiyle akışkan içerik işine adım attı. iDisk güncellemesi bulutta saklı müzik dosyalarını iPhone ya da iPod touch ile dinleme imkânı sunuyor. Bu arada iTunes Live adının Apple tarafından tecillenmesi şirketin geçtiğimiz aylarda satın aldığı Lala’nın teknolojisini kullanarak bu işi daha da geliştireceğine dair dedikodulara kapı açıyor.

İlgili – All Things D

İLGİLİ HABERLER