Teknoloji

Apple iPhone’un ekranına sanal ana ekran tuşu ekleyebilir

Konsept Görse: Martin Hajek - Computer Bild
Konsept Görse: Martin Hajek – Computer Bild

iPhone’un fiziksel Ana Ekran tuşu yerine ekrana entegre edilmiş, tamamen dokunmatik bir tuşun kullanılması fikri uzun zamandır ortalıkta dolaşıyor, ancak doğruluk konusunda karmaşık bir üne sahip olan DigiTimes sitesinin haberine göre Apple bu teknoloji üzerinde çoktan çalışmaya başladı.

DigiTimes Tavyan’ın entegre devre tasarım endüstrisindeki kaynaklarından aldığı bilgilere dayanarak Apple’ın telefonları için TDDI (entegre dokunma ve ekran sürücü entegrasyonu) yonga çözümleir geliştirmekte olduğunu yazıyor.

Kaynaklara göre TDDI yonga çözümleri entegre parmak izi sensörlerini de barındıracak. Entegre tasarım gelecek iPhone tasarımlarına uyacak. Ultra ince ve dar ekranlı ve tamamen düzlem tasarımlı modellerde Ana Ekran tuşunu görmeyeceğiz.

Aslında haberde ana ekran tuşunun ekrana entegre edildiği şeklinde doğrudan bir ibare yer almıyor, ancak tamamen düzlem tasarım şeklinde bir tanım kullanılması bu ihtimalin akıllara gelmesine neden oluyor.

Apple Watch’ta yer alan Force Touch sensörü sayesinde akıllı saatin ekranı bir fiziksel butonun hissini yaşatabiliyor. Yeni iPhone modellerinde Force Touch teknolojisinin bulunacağı söyleniyor, bu da DigiTimes’ın dile getirdiği ihtimali güçlendiriyor.

Apple’ın bu teknolojiyi geliştirdiği söylense de, gelecek nesil iPhone veya diğer Apple ürünlerinde bunun hayata geçirileceği kesinlik taşımıyor. İlerleyen zamanlarda, Apple’ın yeni iPhone’ları tanıtacağı zaman yaklaştıkça bu konu hakkında daha somut bilgiler ortaya çıkabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER