Teknoloji

Apple iPhone’ların kutusundan Lightning – 3,5 mm Kulaklık Jakı Adaptörünü kaldırıyor

Lightning - 3,5 mm Kulaklık Jakı Adaptörü
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple iki yıl önce iPhone 7 ve iPhone 7 Plus ile birlikte telefonlarından 3.5mm kulaklık jakını kaldırarak radikal bir adım atmıştı. Daha sonra çıkan iPhone X, iPhone 8 ve 8 Plus modellerinde de aynı yaklaşım sürdürüldü. Ancak tüketicilerin sahip oldukları geleneksel uçlu kulaklıklarını rahatlıkla kullanmaları için kutuya Lightning – 3,5 mm Kulaklık Jakı Adaptörü eklenmişti.

Bundan böyle söz konusu aksesuar ücretsiz olarak sunulmayacak. Yani iPhone’ların kutusundan bundan böyle Apple üretimi Lightning – 3,5 mm Kulaklık Jakı Adaptörü çıkmayacak. Bu uygulama yeni tanıtılan iPhone Xs, Xs Max ve XR‘ın yanı sıra, daha önce kulaklık jakı adaptörüyle satılan iPhone 8 ve iPhone 8 Plus‘ı da kapsayacak.

Doğrusunu söylemek gerekirse, kulaklık jakı adaptörünü muhafaza etmek pek de kolay sayılmazdı. Bu aksesuarı kaybedip yenisini almak için Apple mağazasının yolunu tutanların hikâyelerine aşinayız. Muhtemelen Apple, Lightning-kulaklık jakı adaptörünü kaldırarak, kablosuz ses deneyimi idealine yönelik yeni bir adım daha atmayı hedefledi.

Apple, Lightning – 3,5 mm Kulaklık Jakı Adaptörünü kutulardan çıkarıyor, ancak ayrı bir ürün olarak satmaya devam edecek. Yurt dışında 9 dolara satılan bu aksesuar, Türkiye’de şu an 79 TL’ye alıcı buluyor. Her ne kadar Apple’ın en ucuz aksesuarı olsa da, ülkemizin şartlarında bu fiyatın bile çok düşük olmadığını söylememiz gerekiyor. Eğer elinizde bu aksesuardan varsa, ona iyi bakmanızı tavsiye ederiz.

İLGİLİ HABERLER