Teknoloji

Apple iPhone’da arkaplan uygulamalarına izin verebilir

iphone-3g-2-290-x-157iPhone 2.2.1 belleniminin çıkışı ile birlikte birçok kişi Apple’ın geçen Haziran ayındaki Dünya Geliştiriciler Konferansı’nda duyurduğu Push bildirim sisteminin akıbetini merak etmeye başladı.

Başlangıçta Apple bu servisin Eylül 2008’de devreye gireceğini duyurmuştu. Ancak Ağustos ayındaki beta sürümlerinde bu servis kaldırılmış ve daha sonra bundan hiç bahsedilmemişti. Steve Jobs bir keresinde bu özelliğin biraz yavaş çalıştığını ve %100 tutarlı çalışmadığı sürece bu uygulamaya yer vermek istemediklerini söylemişti.

Apple şu anda üçüncü parti iPhone uygulamalarının arkaplanda çalışmasına izin vermiyor. Her bir uygulama kullanımdan sonra kapatılmak zorunda. Push bildirimlerinin çalışması için bu uygulamanın arka planda sürekli çalışması gerekiyor. Eğer arkaplan uygulamaları serbest bırakılırsa, anında mesajlaşma gibi servisler bu olaydan dolayı büyük avantaj sağlayacak.

Şu anda birşeylerin Push bildirim servisini geciktridiği belli. Özel durumları bilmiyoruz ancak duyumlara göre Apple arkaplanda çalışacak uygulamaları kullanıcıların seçeceği alternatif bir proje üzerinde çalışmakta. Eğer doğruysa, bu özellik dedikodusu yapılmaya başlanan iPhone 3.0 güncellemesi ile birlikte gelebilir. Ancak mevcut donanım koşullarında ancak bir ya da iki uygulamayı arka planda çalıştırmak mümkün olacaktır. Ancak yeni nesil iPhone’lar ile donanımda da iyileştirmeler olacak ve daha fazla arkaplan uygulamasının çalışmasına olanak sağlanacaktır.

İLGİLİ HABERLER