Teknoloji

Apple’ın yeni yükseltme programı her yıl bir iPhone almak isteyenlerin işini kolaylaştırıyor

iphone-yukseltme-programi-090915
Görsel: The Verge

Apple, bugün iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’ı tanıttığı etkinlikte iPhone Yükseltme Programı’nı da duyurdu. Söz konusu girişim, kullanıcıların Apple’ın en son iPhone modellerine geçişini kolaylaştırmasını amaçlıyor. Benzer teklifleri özellikle ABD’deki mobil operatörler uzun yıllardır sunuyor.

Cupertino merkezli şirketin iPhone Yükseltme Programı ile yenileme sürecinde daha fazla kontrol sahibi olmayı amaçladığını söylemek yanlış olmayacaktır. Yine de, programın kapsama alanının sadece ABD ile sınırlı kalmayacak olması, Apple’ın daha geniş bir vizyon çerçevesinde hareket ettiğini gösteriyor.

ABD’de iPhone’lar genellikle operatörler tarafından oluşturulan 24 aylık planlar çerçevesinde sayılıyor. Apple’dan Phil Schiller, iPhone Yükseltme Programı ile kullanıcıların kontratları sona ermeden yeni cihazlara geçiş yapmalarını yardımcı olmayı amaçladıklarını ifade etti.

İlk etapta ABD’de uygulanacak olan iPhone Yükseltme Programı için başvurular 12 Eylülden itibaren alınacak. İlgili kullanıcılar randevularını aldıktan sonra değişim işlemi için Apple mağazalarını ziyaret ederek yeni iPhone’larına kavuşabilecek.

İLGİLİ HABERLER