Teknoloji

Apple 2018 model iPhone’larda Apple Pencil desteği sunacak

apple iphone x iphone 8 plus

apple iphoneSamsung hâli hazırda kalemi modern bir akıllı telefona sorunsuz biçimde entegre etmeyi başaran tek şirket konumunda. S Pen, 2011’de çıkan ilk Galaxy Note telefonundan bu yana serinin ana parçalarından biri olma özelliğini taşıyor. Ancak bu durum yakında değişebilir. Apple iPhone ailesinin yeni üyeleri için Apple Pencil desteği sunarak Samsung’un ışığından pay kapmayı hedefliyor.

TrendForce’ta yer alan habere göre, OLED ekranlı 2018 model iPhone’lar, Apple Pencil desteğiyle beraber gelecek. 5.8 inç ekranda kalem desteğinin ne kadar işe yarayacağı tartışmaya açık olsa da, 6.5 inç ekranda Apple Pencil desteğinin kullanışlı olacağı söylenebilir.

iPhone’lar için Apple Pencil desteği, 2016’dan bu yana konuşuluyor. Dolayısıyla ortaya atılan iddianın bir dayanağı olduğu söylenebilir. Her şeye rağmen, söz konusu habere temkinli yaklaşmak gerekiyor. Haberde iPhone modelleriyle uyumlu hâle gelmiş ve yenilenmiş Apple Pencil hakkında bilgi verilmiyor.

Mevcut Apple Pencil’in oldukça büyük olması, söz konusu destek konusunda en önemli problem gibi görünüyor. Normal bir kalem boyutunda olan Apple Pencil iPad ile çalışmaya uygun olsa da, iPhone üzerinde kullanım için pek uygun bir cihaz profili çizmiyor.

TrendForce’un haberi, Apple iPhone ailesinin 2018 model üyeleri konusunda başka bilgiler de barındırıyor. Buna göre, Cupertino merkezli şirket yeni telefonlarında 64, 256 ve 512 GB olmak üzere üç farklı depolama alanı seçeneği sunacak. LCD ekranlı iPhone için 64 ve 256 GB seçeneklerini kullanıcıların karşısına çıkaracak olan Apple, 512 GB depolama alanını ise OLED ekranlı modellere ayıracak. OLED ekranlı iPhone’larda 4 GB RAM’e, LCD iPhone’da ise 3 GB RAM’e yer verileceği gelen haberler arasında yer alıyor.

Apple iPhone ailesinin yeni üyelerinin yurt dışı satış fiyatlarına ilişkin bilgiler de haberde yer alıyor. Buna göre, LCD ekranlı model ABD’de 699-749 dolar arası fiyatlarla satılacak. OLED modellerin fiyat etiketinde ise 899-949 dolar arası rakamlar yazacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER