Teknoloji

Apple iPhone Xs ve Xs Max ile LG’den OLED panel almaya başladı

apple iphone xs qualcomm

Apple iPhone Xs ve Xs Max ile birlikte OLED portföyüne iki cihaz daha eklerken, OLED tedarikçilerinin sayısını da artırdı. Güney Kore’den gelen haberlere göre, şirket OLED ekran tedarikçileri arasına LG Display‘i de ekledi. Apple’ın LG’den OLED panel tedarik edeceğine dair haberler uzun süredir etrafta dolaşıyordu. Bu en son gelişme ise LG’nin Apple‘ın kalite kriterlerini karşıladığını gösteriyor.

Apple geçtiğimiz yıl tanıttığı iPhone X için sadece Samsung‘dan OLED panel tedarik etmişti. Samsung ilk anlaşmada Apple’a 100 milyon panel sağlama taahhüdünde bulunmuş ve tek tedarikçi olmanın rahatlığıyla anlaşmanın koşullarını belirleyebilmişti. LG’nin ikinci tedarikçi olarak devreye girmesiyle birlikte Samsung’un elindeki bu avantajın kaybolacağını görmek çok zor değil.

Geçtiğimiz nisan ayında LG’nin ürettiği panellerin Apple’ın kalite kontrolünden geçemediğine dair iddialar gündeme gelmişti. Ancak aradan geçen dönemde Güney Koreli şirket, Apple’ı ikna etmeyi başarmış gibi görünüyor. Apple anlaşmasının ardından LG’nin OLED üretim kapasitesini artıması bekleniyor.

Apple iPhone Xs ve Xs Max’i tanıtmasının ardından iPhone X satışlarını durdurmuştu. Bu da şirketin LG’den alacağı OLED panelleri sadece Xs ve Xs Max’te kullanacağı anlamına geliyor. 2018 portföyünün bir diğer üyesi olan iPhone XR ise LCD bir ekran paneline sahip.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER