Teknoloji

Apple iPhone XR’dan 2020’de vazgeçebilir

apple iphone xr

LCD iPhone’lar 2020 itibarıyla tarihe karışabilir. The Wall Street Journal‘da yer alan habere göre, Apple önümüzdeki yıl itibarıyla tüm iPhone’larında OLED ekran panellerini tercih etmeye hazırlanıyor. Haberin odak noktasında Cupertino merkezli şirket için LCD panel üreten Japan Display bulunuyor. Apple’ın 2018’de çıkardığı LCD ekranlı akıllı telefonu iPhone XR‘ın hedeflenen satış rakamlarına ulaşamaması nedeniyle Japan Display’in maddi açıdan sıkıntılı günler yaşadığı belirtiliyor.

Habere göre, Japan Display Çin ve Tayvan’daki yatırımcılardan 500 milyon dolar civarında bir maddi kaynak arıyor. Şirketin en büyük problemi olarak Apple’a aşırı bağımlı olması öne çıkıyor. 2018’in mart ayı itibarıyla Japan Display’in yıllık gelirinin yarıdan fazlası Apple tarafından sağlanıyor.

Japan Display’in üretim planlarından haberdar olan kaynaklar, Apple’ın muhtemel gelecek planları konusunda önemli ipuçları veriyor. Kaynaklara göre, Apple’ın 2020 portföyünde LCD ekranlı bir iPhone bulunmayacak. OLED ekranlar sayesinde “daha esnek” akıllı telefon tasarımlarının mümkün hâle geldiği belirtilirken, Apple’ın 2020’de iPhone tasarımında daha cesur ve yenilikçi bir adım atabileceği ifade ediliyor.

The Wall Street Journal’ın haberine göre, iPhone XR 2019 kadrosunda da varlığını koruyacak. Ancak 2020 itibarıyla bu durumun değişeceği ve iPhone XR’ın fişinin çekilebileceği belirtiliyor.

Apple CEO’su Tim Cook, iPhone XR hakkında çıkan haberleri yalanlamış ve iPhone XR’ın çıkışından bu yana “her gün en çok satan iPhone” olduğunu dile getirmişti. Cupertino merkezli şirket finans raporlarında iPhone satış rakamlarını açıklamayı bıraktığı için bu ifadeyi kontrol etmek mümkün olmayacak. Apple’ın bu yıl da geçtiğimiz yıl çıkarttığı üç iPhone’un geliştirilmiş versiyonlarını kullanıcılarla buluşturması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER