Teknoloji

Apple iPhone X’un soğuk hava problemini çözecek

iphone xBazı iPhone X sahipleri yeni telefonlarını yaşadıkları yerlere bağlı olarak soğuk havalarda kullanıyor. Birkaç kullanıcının Reddit üzerinden paylaştığına göre, yüksek fiyatlı telefonları dışarı çıktıkları zaman onu kullanmak istediklerinde, ekran dokunmalara tepki vermiyor.

Söz konusu durumun, Apple’ın iOS cihazlarını kullanmak için tavsiye ettiği sıcaklık aralığı olan 0 ile 35 derece santigrad arasında bile meydana geldiği dile getiriliyor. Görünüşe göre, bu sorun daha soğuk soğuk iklimlerde veya dört mevsimin de zamanında yaşandığı yerlerde görülüyor.

Apple, The Loop‘a verdiği bilgiyle bu durumu bir yazılım güncellemesiyle çözeceğini açıkladı.

Bir Apple yetkilisi yayın organına, soğuk havanın olduğu bölgelerde iPhone X’un ekranının dokunmalara geçici olarak cevap vermemesiyle ilgili sorunlardan haberdar olduklarını söyledi. Cupertino şirketi bu soruna çözüm bulmak için çoktan çalışmaya başladığını dile getirdi. Her ne kadar bu çözüm, otomatik düzeltme hatasını düzelten güncellemeye yetişmese de, yakın gelecekte yeni bir güncellemeyle birlikte kullanıcılara dağıtılacaktır.

Sözcü bu sorunun neden yaşandığı konusunda detaylı bir bilgi vermese de, cihazların normale dönmeden önce sadece birkaç saniyeliğine bu sorunu yaşayabileceğini söylüyor. Bu sorunu birkaç saniyeden fazla yaşayanlara ise ekranı kilitleyip yeniden açabilecekleri tavsiyesinde bulunuluyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER