Teknoloji

Apple iPhone X ve iPhone SE üretimini aşamalı olarak sonlandıracak

iphone x apple ekran

apple iphone xApple’ın 2018 model iPhone’larını eylül ayı itibarıyla tanıtması bekleniyor. Eylül ayına doğru geri sayım devam ederken, şirketin yol haritasına dair dedikodular da gündemde yer bulmayı sürdürüyor. Barron’s isimli web sitesinde yer alan habere göre, Apple iPhone X üretimini portföyünde diğer modellere yer açmak için yavaş yavaş sonlandırmaya başladı. iPhone X’un yanında iPhone SE’yi de götüreceği iddia ediliyor.

Cupertino merkezli şirketin iPhone X ile birlikte iPhone SE’den de vazgeçmesi mantıklı bir tercih gibi görünüyor. Apple’ın yeni portföyünde daha büyük ekranlı cihazlara yöneleceği biliniyor. Ekran boyutlarının büyümesi, 4 inçlik telefonu şirketin portföyünde bir tür ayrık otu hâline getiriyor. Apple’ın Hindistan pazarındaki silahlarından biri olan iPhone SE’nin yanında iPhone 6s’i de üretmeye başlaması, iPhone SE için veda zamanının gelmiş olma ihtimalini kuvvetlendiriyor.

iPhone X üretimini sonlandırmak ise Apple için doğal bir hamle olarak değerlendirilebilir. Telefonun yeni ve farklı versiyonlarını çıkarmasına kesin gözüyle bakılan şirketin bileşen tedarikçileriyle iPhone X için yaptığı özel ve maddi açıdan külfetli anlaşmalardan da kurtulması muhtemel görünüyor.

Apple iPhone X üretimini sonlandırırken ekonomik faktörlerin dışındaki unsurları da değerlendirmeye almışa benziyor. Araştırma şirketi BlueFin’in analistlerine göre, 2018 model iPhone’lar için bugüne kadar görülmemiş ölçekte büyük bir talep gelebilir. Apple’ın önümüzdeki mali yılda 180 milyon araç sevkiyatı gerçekleştirebileceği söylense de, henüz ortada bu öngörüyü destekleyecek somut veriler bulunmuyor.

İLGİLİ HABERLER