Manşetler

Apple iPhone X, iPhone 8 ve iPhone 8 Plus fiyatlarında indirime gidebilir

iphone x

apple iphone xApple’ın 2017 model iPhone’larının satış performansı, şu an için seleflerinin gerisinde kalmış gibi görünüyor. Şirket alışılmışın dışına çıkarak üç yeni iPhone’u piyasaya sürse de, pek çok kişi hâlâ eski modellere ilgi gösteriyor. Başta iPhone X olmak üzere yeni modellerin fiyatları da insanların eski iPhone’lara yönelmesinde önemli bir etken niteliği taşıyor. Cupertino merkezli şirketin bu durumu ortadan kaldırmak için bugüne kadar izlemediği bir strateji izleyebileceği söyleniyor. DigiTimes’ta yer alan habere göre, Apple iPhone X, iPhone 8 ve iPhone 8 Plus fiyatlarında indirime gitmeyi değerlendiriyor.

Öncelikli olarak DigiTimes’ta çıkan habere biraz temkinli yaklaşmak gerekiyor. Çünkü Tayvan merkezli sitenin Apple haberleri konusundaki sicili biraz “inişli çıkışlı” durumda. Ancak Apple’ın yeni iPhone’larının satışlarından memnun olmadığına dair haberler de bir süredir etrafta dolaşıyor. Şirketin bu durumu değiştirmek adına fiyat indirimine gitme ihtimali kulağa biraz tuhaf gelse de, Apple’ın “sıra dışı zamanlar sıra dışı eylemler gerektirir” düşüncesiyle hareket etmesi şaşırtıcı olmayabilir.

Apple’ın özellikle belli pazarlardaki satış rakamlarından memnun olmadığı belirtiliyor. Çin’de işler şirket adına yolunda gidiyor gibi görünse de, Tayvan ve Singapur gibi önemli pazarlarda yeni iPhone’ların satışlarının istenen seviyeye ulaşmadığı söyleniyor. Ancak bunlardan da önemlisi, Apple’ın ana vatanı ve en önemli pazarı olan ABD’de de iPhone X, iPhone 8 ve iPhone 8 Plus satışlarını düşük bulduğu iddia ediliyor. ABD’nin de listede olması, fiyat indirimi fikrinin ortaya çıkmasının başlıca nedeni olarak gösterilebilir.

Apple adına fiyat indirimine gitmek alışılmamış bir durum değil. Şirket, yeni iPhone’larını tanıttıktan sonra eski modellerinin fiyatında indirime gidiyor. Ancak en yeni telefonların fiyatını satışları artırmak için indirmek, Apple için farklı bir hamle olarak tanımlanabilir.

Apple iPhone X fiyatını ilkbaharda indirebilir

Apple iPhone X, iPhone 8 ve iPhone 8 Plus fiyatlarını önümüzdeki ilkbaharın ilk günlerinde indirebilir. Cupertino merkezli şirket, mart ayında da zaman zaman ürün tanıtımına yönelik etkinlikler düzenleyebiliyor. Bu etkinlikte fiyat indirimi duyurusunun da yapılabileceği söyleniyor. Her şeye rağmen, bu haberlere temkinli yaklaşmak gerekiyor. Türkiye’de hâli hazırda iPhone X 6 bin 99, iPhone 8 4 bin 199, iPhone 8 Plus ise 4 bin 799 TL’den başlayan fiyatlarla satılıyor.

İLGİLİ HABERLER