Teknoloji

Apple iPhone X, 8 ve 8 Plus için güç yönetimi özelliğini sunmaya başladı

apple iphone x iphone 8 plus

Apple iPhone X, iPhone 8 ve iPhone 8 Plus‘tan oluşan 2017 model telefon portföyü için “güç yönetimi” özelliğini iOS 12.1 güncellemesi ile aktif hâle getirdi. Söz konusu özellik, telefonun işlemcisinin performansını kısıtlıyor ve böylelikle pilin zaman içinde yıpranması nedeniyle telefonun ansızın kapanmasın önüne geçiliyor.

Apple daha önceden bu işlemi telefonlarında kullanıcılara haber vermeden gerçekleştiriyordu. Bunun ortaya çıkmasının ardından yaklaşım değişikliğine giden şirket, pil ömrü ve performansı konusunda daha açık bir politika izlemeye başlamış ve güç yönetimi özelliğinin aktivasyonunu kullanıcılara bırakmıştı. Şirketten yapılan açıklamalarda, en yeni telefonlarda bu tarz bir özelliğe gerek olmadığı da belirtilmişti.

Ancak 2018 model iPhone’ların tanıtılmasıyla birlikte “en yeni iPhone’lar” olarak tanımlanan telefonlar da değişti. iPhone Xs, Xs Max ve XR‘ın tahta geçmesiyle birlikte geçtiğimiz yıl tanıtılan X, 8 ve 8 Plus için güç yönetimi dönemi başlamış oldu.

Apple sessiz sedasız güncellediği “iPhone Pili ve Performansı” başlıklı destek sayfasında iOS 12.1 ile birlikte güç yönetimi özelliğinin kullanıldığı telefonların arasına iPhone X, iPhone 8, iPhone 8 Plus’ın da eklendiğini belirtti. Şirket bu telefonların donanım ve yazılım tasarımları daha gelişmiş olduğundan performans yönetiminin etkilerinin daha az fark edileceğini belirtmeyi de ihmal etmedi.

Apple iPhone X, iPhone 8 ve iPhone 8 Plus için güç yönetimi özelliğini vakit kaybetmeden sunarak ve bunu açık biçimde belirterek verdiği sözü yerine getirmiş oldu. Söz konusu yöntemin 2017 model iPhone’lar için ne kadar gerekli olduğu bilinmese de, şirketin olası sorunlara karşı bir çözüm sunması önem taşıyor.

İLGİLİ HABERLER