Teknoloji

Apple iPhone X ve iPhone 8 Plus’ın kameraları nedeniyle dava edildi

iphone x

apple iphone xİsrail merkezli Corephotonics, geçtiğimiz kasım ayında Apple aleyhine patent ihlâli iddiasıyla dava açmıştı. Corephotonics dava dilekçesinde çift lens teknolojisi konusunda birlikte çalışmak için Apple’a teklifte bulunduğunun da altını çizmişti. İsrailli şirket o dönemde iPhone 7 Plus’ta kendisine ait patentlerin ihlâl edildiğini öne sürmüştü. Apple Insider’da yer alan habere göre, Corephotonics Apple aleyhine yeni bir dava daha açtı. Apple iPhone X ve iPhone 8 Plus’ın kameralarında da Corephotonics’e ait patentli teknolojileri ihlâl etmekle suçlanıyor.

Corephotonics’in şikayetinin temelinde yine teknolojisini anlatmak için Apple ile bir araya gelmesi yatıyor. Apple’ın işbirliğini reddettiğini belirten İsrailli şirket, buna rağmen iPhone üreticisinin kendisine ait teknolojileri izin almadan kullandığını öne sürüyor. Corephotonics Apple’ın temsilcisinin “İstediğimiz patenti yaptırım korkusu olmadan kullanabiliriz” dediğini de iddia ediyor.

Yeni davada Apple’ın ikinci bir patenti daha ihlâl ettiği öne sürülüyor. Patently Apple sitesi, söz konusu patentin geçtiğimiz ocak ayında alındığını ve bu nedenle biraz kafa karıştırıcı olduğuna dikkat çekiyor. Bu da Apple’ın telefonlarını piyasaya sürdükten sonra alınan bir patenti nasıl ihlâl edebileceği sorusunu akıllara getiriyor.

Her şeye rağmen, söz konusu dava ilginç bir seyir izleyecek gibi görünüyor. Apple iPhone X, iPhone 8 Plus ve iPhone 7 Plus’ta kullandığı çift lensli kamera sistemi için kendisine ait patentlere sahip. Corephotonics ise Apple’ın söz konusu teknolojileri gerçekleştirilen görüşmeden aldığı bilgilerle geliştirdiğini iddia ediyor.

İLGİLİ HABERLER