Teknoloji

Apple iPhone X 2017’nin son çeyreğinin en gözde akıllı telefonu oldu

iphone x

apple iphone xApple iPhone X, 2017’nin son üç aylık döneminin en popüler akıllı telefonu oldu. Araştırma merkezi Canalys tarafından açıklanan rakamlara göre, Cupertino merkezli şirket 2017’nin son üç aylık döneminde 29 milyon iPhone X sattı. Akıllı telefonun 3 Kasım itibarıyla kademeli olarak satışa sunulduğu düşünülünce bu rakam daha da etkileyici görünüyor.

Canalys analisti Ben Stanton da söz konusu satış rakamının iPhone X gibi yüksek fiyatlı bir telefon için etkileyici olduğunu belirtiyor. Buna rağmen, iPhone X’un piyasaların ve Apple’ın satış beklentisini karşılayamadığı iddiası bir süredir dillendiriliyor. Apple ürünlerine dair isabetli analizleriyle tanınan KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada düşük satışlar nedeniyle Apple’ın yıl içinde iPhone X üretimini sonlandırmasını beklediğini belirtmişti.

Canalys’in verilerine göre, diğer iPhone modelleri de yılın son çeyreğinde hatırı sayılır satış rakamlarına ulaştı. Şirket, Apple’ın iPhone 6s ve iPhone 7 gibi modellerinin de fiyatlarındaki indirimle bütçesini çok zorlamak istemeyen kullanıcılar için biraz daha cazip hâle geldiğini belirtti. Canalys analistlerinden TuanAnh Nguyen, Cupertino merkezli şirketin portföyünde yaptığı değişiklikler sayesinde etkileyici bir dördüncü çeyrek performansı sergilediğini ifade etti.

Apple iPhone X satışlarına dair ilk resmi verileri 1 Şubat’ta paylaşacak

Apple iPhone X satışlarına dair ilk resmi verileri 1 Şubat’ta paylaşacak. Şirket, söz konusu tarihte geride kalan üç aylık döneme ait finansal sonuçlarını açıklayacak. Apple’ın iPhone modellerinin satış rakamlarını ayrı ayrı göstermesi beklenmese de, açıklanacak genel rakamın iPhone X’un satış performansına dair daha somut bir resim çizmesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER