Teknoloji

Apple iPhone ve Mac için evde tamir programı başlatıyor

ios 15.5

Apple, iPhone ve Mac için evde tamir programını hayata geçiriyor. Şirket, ürünlerinin mağazalara veya üçüncü taraf servis merkezlerine götürülmeden evde tamir edilmeleri için parça ve araç satacak. Tamir için gerekli talimatlar da kullanıcılara sunulacak. Evde tamir programı iPhone 12 ve 13 serisinin üyeleriyle başlayacak ve M1 işlemcili Mac’lerle devam edecek. Kullanıcılar iPhone’un ekranını, pilini ve kamerasını Apple’ın sağladığı parçalarla değiştirebilecek.

Bunun Apple açısından büyük bir değişim olduğunu söylemek gerekiyor. “Tamir hakkı” hareketine uzun süre boyunca direnen şirket, kendi mağazalarının dışında ürün tamiri yapılmasına da karşı çıkıyordu. Bu tavrını değiştirmeye başlayan Apple, Face ID’nin ekran değişiminin ardından çalışmaması sorununu da yazılım güncellemesiyle çözmüştü.

Apple’ın “Self Servis Tamir” adını verdiği program, önümüzdeki yılın ilk günlerinde ABD’de başlayaca ve sonrasında diğer ülkelere açılacak. Şirketten yapılan açıklamada, programın elektronik cihazları tamir tecrübesi bulunan kişilere uygun olduğu ve pek çok kişinin profesyonellerin kapısını çalmasının gerektiği belirtildi. Bu programın cihazın garantisini delmediğini belirtmekte de fayda var.

Bu yeni program, Apple’ın tamir sürecini biraz daha kuvvetlendirmesini sağlayabilir. Şirketin üçüncü taraf servis merkezlerine gerçek parçalar sattığı bir programı zaten mevcuttu. Artık Apple’ın tüm müşterilerinin ücreti karşılığında şirketin orijinal parçalarını satın alabilecek ve parça değişimini evde kendileri gerçekleştirebilecek.

Apple iPhone ve Mac için başlattığı evde tamir programı çerçevesinde 200’den fazla parça ve araç sunacak. Şirket kullanıcıların parça satın almadan önce inceleyebileceği tamir kılavuzları da hazırlayacak.

İLGİLİ HABERLER