Teknoloji

Apple katlanabilir iPhone ve iPad için önemli olabilecek yeni bir teknolojinin patentini aldı

en iyi iphone

Apple önümüzdeki dönemde katlanabilir ekranlı bir iPhone veya iPad çıkarma fikrini değerlendiriyor. Şirketin katlanabilir ekranlarda kırışmayı engelleyen bir teknolojinin patentini alması da bu beklentiyi kuvvetlendiriyor. Patently Apple sitesinin haberine göre, ekran kimyasal işlemeyle katlama bölgesinde inceltiliyor ve buna ek olarak katlanan bölgenin düz tutulması için farklı materyallerden yararlanılıyor.

Güney Koreli kaynaklara göre, Apple’ın katlanabilir ekranlı ilk cihazını 2026’da piyasaya sürmesi muhtemel görünüyor. Analist Ming-Chi Kuo ise Apple’ın katlanabilir ekranlı ilk ürününün 2027’de çıkacağını ve bunun 20.3 ekranlı bir MacBook olacağını iddia ediyor.

Apple’ın patenti, ekrandaki oyukların panelin üstüne yerleştirilen şeffaf bir kapak katmanıyla kapatılabileceğini belirtiyor. Bükülme eksenine paralel uzanan ve bükülme ekseninin üzerine çıkan cam tabakasında uzun bir oyuk veya başka bir girintinin oluşturulabileceği ifade ediliyor.

Lokal olarak inceltilmiş alanın inceltilmiş kısımdan oluşturulan ve daha sonra UV ışığı, ısı, katalizör ve diğer kürleme teknikleri uygulanarak kürlenen, oluk içinde sıvı olarak biriktirilen bir polimer ile güçlendirilececeği belirtiliyor.

Patent, camın tüm bileşiminin değiştirilmesi gerekebileceğini de gösteriyor. Örneğin, camın yüzeyindeki sodyumun yerini potasyum alabilir. Bu, işlenmiş yüzey katmanlarında basınç gerilimi yaratarak camın çizilmeye ve diğer aşınma hasarlarına karşı direnç göstermesine olanak tanıyor.

Apple katlanabilir iPhone veya iPad konusunda net bir sinyal vermiş değil

Apple katlanabilir iPhone veya iPad çıkaracak mı şu an için bilinmiyor. Ancak bu patent dosyası, şirketin pek çok fikri ve uygulama seçeneğini değerlendirdiğini gözler önüne seriyor.

İLGİLİ HABERLER