Teknoloji

Apple Hindistan’ın iPhone üretimindeki payını 2028’e kadar yüzde 25’e çıkarmayı hedefliyor

apple iphone 15

Apple, Hindistan’daki iPhone üretimini 2028 yılına kadar yüzde 15’in altından yüzde 25’e çıkarmayı planlıyor. Bu hedef, Apple’ın güçlü bir yerel tedarikçiler ağı oluşturma ve Çinli tedarikçilere olan bağımlılığını azaltma konusundaki kararlılığının altını çiziyor. Daha önceki çalışmalarda karşımıza çıkan şişirilmiş öngörüler için de bir tür gerçeklik kontrolü yapılmış oluyor.

Geçmiş haberlerde 2025 itibarıyla iPhone üretiminin yüzde 25’inin Hindistan’da yapılacağı ve 2027 itibarıyla da bu oranın yüzde 50’ye yükseleceği iddia ediliyordu. Ancak son çalışma, 2028 itibarıyla Hindistan’ın iPhone üretimindeki payının yüzde 14’ten yüzde 25’e çıkmasının daha muhtemel olduğunu gösteriyor

Hindistan’ın Elektronik ve BT Bakanı Rajeev Chandrasekhar da bu iddiayı destekliyor. Chandrasekhar yakın zamanda bu ayki yerel medya raporunun isimsiz kaynaklardan alıntı yapan bir ekran görüntüsünü paylaştı. Bu gönderide 2028 itibarıyla Hindistan’ın iPhone üretimindeki payının yüzde 25 olmasının hedeflendiği belirtiliyor.

Apple, Çinli tedarikçilere bağımlılığı azaltmak için yerel satıcılardan oluşan güçlü bir ağ oluşturmaya odaklanıyor. Hindistan’da şu anda 14 Apple tedarikçi tesisi bulunuyor. Analistler, yerel bir ekosistem geliştirmenin Apple’ın uzun vadeli üretim hedefleri açısından hayati önem taşıdığına dikkat çekiyor.

Hindistan’da Flex Ltd, Jabil Inc ve Cheng Uei Precision Industry’nin de aralarında bulunduğu genişleyen tedarikçi listesiyle Apple, Hindistan’ı küresel tedarik zincirinde hayati bir merkez olarak konumlandırıyor. Bu strateji yalnızca üretimi artırmakla kalmıyor, aynı zamanda daha fazla Hintli tedarikçiyi Apple’ın tedarik zincirine entegre ederek yerel ekonomiyi de destekliyor.

Hindistan Apple için küresel ölçekte iPhone üretiminde önemini artırıyor

Tata Electronics’in Pegatron varlıklarının satın alımını tamamlamaya hazır olması ve mevcut tesislerin genişlemesiyle Hindistan, hızla Apple’ın küresel üretim ağında kritik bir oyuncu haline geliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER