Teknoloji

Apple iPhone ailesinin tüm modellerinde OLED ekrana geçiş yapacak

iphone x inceleme

apple iphoneHâli hazırda Apple’ın akıllı telefon portföyünde OLED ekranın kullanıldığı tek model iPhone X. Şirket iPhone X ile birlikte tanıttığı iPhone 8 ve iPhone 8 Plus’ta LCD ekranı tercih etmişti. Ancak 2019 model iPhone’lar ile birlikte bu durum değişecek gibi görünüyor. ET News sitesinde yer alan habere göre, Apple iPhone ailesinin 2019 model üyelerinin tamamında OLED ekran panelleri kullanmayı planlıyor.

Cupertino merkezli şirketin 2018’de üç yeni iPhone’u piyasaya çıkarması bekleniyor. Daha önce çıkan haberlerde bu telefonlardan ikisinde OLED, birinde ise LCD panel kullanılacağı iddia ediliyor. Ancak Apple’ın 2018’in ardından bu yaklaşımını değiştirmesi muhtemel görünüyor.

ET News’in haberinde konuya ilişkin fazla detay yer almıyor. Ancak daha önce de gündeme gelen bu iddianın tekrar canlandırılması, Apple’ın en büyük LCD tedarikçilerinden biri olan Japan Display’in hisselerinde keskin bir düşüş yaşanması için yeterli oldu. Apple hâli hazırda OLED ekran panellerini Samsung’dan alıyor. Ancak şirketin yeni iPhone’larından en azından birinde LG tarafından üretilen OLED panellerini de kullanması bekleniyor.

OLED ekranlar, son kullanıcılara daha derin siyahlar ve daha iyi kontrast vadediyor. iPhone X’un OLED ekranı, mevcut akıllı telefon ekranları arasında en iyilerden biri olarak değerlendiriliyor. Özellikle LCD ekranlarla karşılaştırıldığında iPhone X’un ekranının kalitesi daha da net anlaşılıyor.

Apple iPhone modellerinin tamamında OLED’e geçmek için 2019’u hedef olarak seçerek mantıklı bir hamle yapmış gibi görünüyor. Ancak daha önce bu konuda ortaya atılan kimi iddiaların doğru çıkmadığını unutmamakta fayda var.

İLGİLİ HABERLER