Teknoloji

Apple iPhone SE2 mayıs ayında satışa sunulabilir

iphone se 2

apple iphone se2Apple iPhone SE2 ile ilgili haberler çok uzun bir süredir etrafta dolaşsa da, telefon henüz resmiyet kazanmış değil. Ancak Avrupa Ekonomik Komisyonu’nun veri tabanında rastlanan yeni iPhone model numaraları, iPhone SE2’nin yakında gözler önüne çıkabileceğini düşündürüyor.

Yeni model numarası gibi bilgiler, Avrupa Ekonomik Komisyonu’nun veri tabanına genellikle ilgili ürünün çıkışından 1 ay önce ekleniyor. HomePod ve yeni iPad gibi güncel Apple ürünlerinin çıkış süreçleri de söz konusu döngüyü doğruluyor.

Bu noktada akıllara gelen ilk soru ise Apple’ın iPhone SE’de ne gibi değişiklikler yapacağı oluyor. Çıkışının üzerinden 2 yıl geçen telefonun işlemcisinin değişmesine kesin gözüyle bakılırken, bunun yanına görsel anlamda bazı değişikliklerin eklenip eklenmeyeceği merak ediliyor.

Hâli hazırda Avrupa Ekonomik Komisyonu’nun veri tabanında daha önce çıkan iPhone modellerine ait olmayan 11 model numarası yer alıyor. Bu model numaralarının her biri ayrı renkleri ve depolama kapasitelerini işaret ediyor. Apple’ın 2018 model iPhone kadrosunun merakla beklenen üyelerinin bu veri tabanına eklenmesi için vakit henüz erken görünüyor. iPhone X’un, iPhone 8’in ve iPhone 8 Plus’ın haleflerinin çıkışı için eylül ayı işaret ediliyor.

Apple iPhone SE2 ile büyük bir değişim sunmayacağı takdirde telefonun çıkışı için 4 Haziran’da gerçekleştireceği WWDC 2018 etkinliğini beklemeyebilir. Şirketin mayıs ayının ikinci yarısında bir basın duyurusuyla yeni iPhone SE’yi tanıtması da ihtimaller arasında bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER