ManşetlerTeknoloji

Apple iPhone 15 satışları ve servisler sayesinde gelirlerini yeniden artırmayı başardı

iphone 16 pro

Apple art arda dört çeyrek gelir düşüşü yaşadıktan sonra bu gidişata nihayet son verdi. 2024 mali yılının ilk çeyreğine ait finans raporu, üç aylık gelirin bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 2 oranında arttığını ve 119.6 milyar dolar olduğunu gösteriyor.

Şirketin CEO’su Tim Cook tarafından verilen bilgiye göre, Apple markalı aktif cihaz sayısı da 2.2 milyarı aştı. Bu tüm ürünlerde ve coğrafi segmentlerde tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşıldığı anlamına geliyor. Raporun kapsadığı üç aylık dönemde, 2023’ün eylül ayında tanıtılan ve satışa sunulan iPhone 15 serisinin satış başarısını bariz şekilde görmek mümkün oluyor. Gelir artışında iPhone 15 serisinin önemli bir rol oynadığı göze çarpıyor.

Cook, şirketin aralık çeyreği için iPhone satışlarından kaynaklanan gelir artışı ve Servisler alanında tüm zamanların rekorunu kırdığına dikkat çekti. Tecrübeli yöneticinin verdiği bilgiye göre; şirket reklam, bulut servisleri, ödeme servisleri ve diğer servislerde tüm zamanların gelir rekoruna ulaştı. App Store ve Apple Care tarafında da çeyrek rekorlarının kırıldığı da Cook tarafından verilen bilgiler arasında yer alıyor.

Cook, finans raporunun değerlendirildiği toplantıda şirketin karma gerçeklik başlığı Vision Pro’nun da bugün itibarıyla piyasaya çıkacağını hatırlattı ve bunun tarihi bir öneme sahip olduğunu dile getirdi. Yeni teknolojilere yatırım yapmaya kararlı olduklarını dile getiren Cok, şirketin bu yılın sonlarında yapay zekâ alanındaki gelişmeler hakkında daha fazla bilgi paylaşacağını da sözlerine ekledi.

Giyilebilir cihazlar, ev ve aksesuar kategorilerindeki ürünler bu çeyrekte pek iyi performans göstermese de Mac bölümündeki satışlar yıldan yıla arttı. Özellikle iPad satışları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 25 düştü. Ancak Cook bunu, yenilenen Apple Silicon’lu yeni modeller nedeniyle 2023’ün ilk çeyreğinde kaydedilen büyük rakamlarla “karşılaştırmanın zor olmasına” bağlıyor. Şirketin 2023 yılında hiç yeni bir iPad modeli çıkarmadığını düşününce bu durum pek şaşırtıcı görünmüyor.

Cook: Apple büyük zorluklardan asla kaçınmayan bir şirket

Cook, şirketin Asya Pasifik bölgesindeki 1000. mağazasını açtığı bilgisini paylaşırken, sürdürülebilirlik çalışmaları konusunda da bilgi verdi. Tecrübeli yönetici, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Apple büyük zorluklardan asla kaçınmayan bir şirket. Bu nedenle geleceğe dair iyimseriz, uzun vadede kendimize güveniyoruz ve kullanıcılarımıza bir şeyler sunmak için her zamankinden daha heyecanlıyız.”

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER