Teknoloji

Apple iklim değişikliğinin iPhone satışlarına olumlu etki yapabileceğine inanıyor

apple iphone 2019 model

Sivil toplum örgütü CDP Worldwide, son araştırma projesinde dünyanın önde gelen şirketlerine küresel iklim değişikliğinin işlerine yapabileceği olumlu ve olumsuz etkilerini sordu. Bu şirketlerden biri olan Apple küresel iklim değişikliğinin iPhone satışlarına pozitif bir etki yapabileceğine inanıyor.

Cupertino merkezli şirket, önümüzdeki dönemde dünyanın ciddi hava olaylarıyla daha sık karşılaşacağını düşünüyor. Bu durum nedeniyle insanların kişisel güvenliklerine daha fazla önem vereceğine inanan şirket, yaşanabilecek olumsuz olaylara karşı hazırlıklı olmayı seçen insanların sayısının artmasını öngörüyor. Bu hazırlıklı olma durumu çerçevesinde insanların mobil cihazlarına olan bağımlılıklarının artmasını bekleyen şirket, iPhone’un burada sahneye çıkabileceğine inanıyor.

iPhone’ların otomobillerde ve taşınabilir şarj ünitelerinde birden çok kez şarj edilebileceğini belirten Apple, telefonların uzun süre boyunca el feneri ve siren olarak kullanılabileceğinin de altını çiziyor. Apple akıllı telefonunun ilk yardım talimatları aktarabildiğine ve telsiz olarak kullanılabileceğine de dikkat çekiyor.

Apple’dan konuyla ilgili daha fazla yorum gelmese de, şirketin iklim değişikliğinde de ekonomik bir yarar gördüğü anlaşılıyor. İklim değişikliği sayesinde Apple’ın geniş kullanıcı tabanını koruması ve bu sayede şirketin Servisler biriminin de büyümeye devam etmesi olası senaryolardan biri olarak öne çıkıyor.

Apple iPhone satışlarındaki mevcut durumun etkisini azaltmak adına önümüzdeki dönemde servislere biraz daha fazla ağırlık verecek gibi görünüyor. Cupertino merkezli şirketin video içerik servisinin yanı sıra daha gelişmiş bir sağlık platformunu da 2019’da duyurabileceği belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER